Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe gps’en van Mio

Mio heeft zijn assortiment fietsgps’en uitgebreid uit met drie modellen in de Cyclo 400 serie en één in de Cyclo 600 serie.

Zowel de 400 serie (Cyclo 400 / Cyclo 405 / Cyclo 405HC) als de 605 HC zijn uitgerust met een groter scherm (4”) dat bij zonlicht leesbaar is en hebben een anti-reflectie aanraakscherm. Er zitten vooraf geïnstalleerde, complete fietskaarten van geheel Europa (38 landen) op, en de Mio’s hebben een eenvoudige en gebruiksvriendelijke navigatie met grote cijfers op het scherm. De Cyclo 605 HC biedt fietsers bovendien alles wat ze nodig hebben om hun prestaties te verhogen en gemotiveerd te blijven.

De Cyclo 400 (289,99 euro) maakt het ontdekken van nieuwe plekken eenvoudig voor de recreatieve fietser. Alles is eenvoudig in te stellen met de drie hardware toetsen voor aan- en uitzetten, instant recording en lap marking. Met de ronde-functionaliteit kunnen verschillende segmenten of specifieke intervallen van een rit worden gemarkeerd, waardoor fietsers worden uitgedaagd hun resultaten te verbeteren voor iedere ronde of ieder segment. Gebruikers kunnen verbinding maken met MioShare en hun data direct synchroniseren met Strava.

De Cyclo 405 (339,99 euro)is gemaakt om te presteren. Hij heeft alle functionaliteit van de Cyclo 400, maar kan daarnaast groepsberichten ontvangen van social media apps (WhatsApp, Twitter and Facebook) via een smartphone bluetoothverbinding en heeft Strava Live Segments indoor & outdoor training functionaliteit. Hij kan ook worden aangesloten op ANT+ trainers met FE-C protocol en levert de corresponderende weerstand tijdens indoor training. Daarnaast kan hij worden aangesloten op elektronische Shimano Di2-fietsschakelsystemen voor het lezen en registreren van schakelinformatie. De Cyclo 405 HC (369,99 euro) wordt geleverd met een ANT+ hartslagmonitor en een snelheids- en cadanssensor.

De Cyclo 605 HC (449,99 euro) is het topmodel, en geschikt voor outdoor of indoor, paden of wegen, voor persoonlijke records of in competities met andere. Hij heeft magneetloze en eenvoudig te installeren snelheids- en cadanssensoren, die voorgoed afrekenen met de spaakmagneten en de omslachtige installatie van een snelheids- en cadanssensor rond de pedalen en het frame van de fiets. Bevestig de sensoren simpelweg rond de achteras van het wiel en rond de zadelstang of het pedaal, met de bijgeleverde rekbare, ladderachtige rubberband, en je bent klaar. Er is ook een ANT+ hartslagmeter inbegrepen en een pc-verbinding is niet nodig, want tracks en opnames kunnen via WiFi worden gesynchroniseerd naar een MioShare-account. De Cyclo wordt geleverd met een 2A AC adapter, waarmee het apparaat sneller opgeladen kan worden.