Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe gps-horloges van Sigma

Als je ergens de klok gelijk op kunt zetten, dan is het wel de regelmaat waarmee Sigma nieuwe producten aankondigt. Tot voor kort waren het nieuwe lampen die licht in de(ze) donkere wereld brengen, dit keer zijn het sporthorloges waarvoor aandacht wordt gevraagd: de iD.RUN en iD.RUN HR.

Het zijn in beginsel sporthorloges voor hardlopers, maar op Bike Motion hoorden we dat de nieuwe iD.RUN en de iD.RUN HR ook door fietsers gebruikt kunnen worden, door gewoon een ander sportprofiel aan te maken in het apparaatje. Maar los daarvan: de afgelopen winter hebben we veel hardgelopen, als afwisseling met het fietsen, tegen de osteoporose, omdat het vaak veel te slecht weer was voor fietsritten, en omdat je met lopen in kortere tijd conditie opbouwt en/of onderhoudt.

De beide nieuwe sporthorloges iD.RUN en iD.RUN HR zijn hoogwaardige trainingsdevices voor beginnende en gevorderde hardlopers, en fietsers dus. Ze registreren snelheid en afstand middels gps. De iD.RUN (99,95 euro) beperkt zich daarbij tot de weergave van de belangrijkste hardloopfuncties, terwijl de iD.RUN HR (‘HR’ staat voor ‘Heart Rate’) ook optische hartslagmeting aan de pols in huis heeft. Tijdens de trainingen kunnen bijvoorbeeld de actuele, de gemiddelde en de maximale hartfrequentie en de daarop gebaseerde intensiteitszones worden weergegeven. En dat betekent: op kwaliteit trainingen uitvoeren zonder dat je een (vaak irriterende) borstband om moet doen.

De nieuwe sporthorloges kunnen via verschillende sportprofielen individueel worden ingesteld, zodat elke hardloper of wielrenner de gewenste data direct kan zien. Het grote display laat zich goed aflezen tijdens de training. Op tot maximaal 6 pagina’s per sportprofiel zijn 1-3 waarden van de in totaal 19 (resp. 27 bij iD.RUN HR) beschikbare trainingswaarden mogelijk. Beide horloges beschikken over een geïntegreerde Activity Tracker, welke direct op het hoofdscherm van het horloge de dagelijks afgelegde stappen, afstand, calorieën en het persoonlijke dagdoel weergeeft. De iD.RUN HR (139,95 euro) biedt tevens een snelle toegang tot de actuele hartslag, zonder een training te starten.

Voor wat betreft de analyse van de training bieden de nieuwe sporthorloges veelzijdige mogelijkheden. De sporthorloges geven al direct op het display een overzicht van individuele trainingseenheden, de maandstatistiek en persoonlijke records. De trainingshorloges kunnen zonder app in gebruik worden genomen en zijn direct klaar voor gebruik. Voor een meer uitgebreide analyse kunnen de gegevens draadloos via NFC met een Android Smartphone worden uitgelezen en in de Sigma Link app worden opgeslagen. Sluit men iD.RUN of iD.RUN HR middels usb-kabel aan op de computer, dan kunnen de persoonlijke waarden nog gedetailleerder via het Sigma Data Center worden geanalyseerd. Zowel in het Data Center als in de app is het mogelijk trainingsresultaten direct in gekoppelde portals zoals Strava of TrainingPeaks te delen, of te synchroniseren met de Sigma Link app op de iPhone.

Gerelateerde artikels