Deel dit artikel:

Nieuwe fietsroute: ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’

In navolging van de Vlaamse Ardennen profileert ook het West-Vlaamse Heuvelland zich steeds meer als een fietsregio. De nieuwe fietsroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ moet daar toe bijdragen.

De gloednieuwe route start aan het bezoekerscentrum ‘Het Heuvelland’ in Kemmel en is tachtig kilometer lang. Via de Lettenberg en de Scherpenberg gaat het richting Catsberg en de Kokereelberg op Frans grondgebied. Na de Zwarteberg en de Ravensberg duik je over de Baneberg en de Rodeberg terug de Westhoek in. De finale wordt gekleurd met een dubbele beklimming van de mythische Kemmelberg en de Monteberg als uitsmijter. Klinkt als zware kost? Is het ook want op tachtig kilometer krijg je elf beklimmingen en bijna 1.200 hoogtemeters voor de wielen gesmeten.

De route is bewegwijzerd zodat je ze ook zonder navigatietoestel kunt rijden. Op de webiste Cycling in Flanders  kan je wel de GPX-file downloaden. In de webshop van Westtoer is de routekaart voor twee euro te koop. Na deze eerste route die Gent-Wevelgem en Flanders Fields in the picture zet, komt er nog een tweede route die Roeselare met Kemmel zal verbinden en via Wevelgem terugkeert naar Roeselare.