Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe fiets en nieuwe website voor Eddy Merckx

Met de introductie van een nieuwe fiets – de Lavaredo 68 – en de presentatie van een compleet nieuwe website is de rebranding van Eddy Merckx door Belgian Cycling Factory volledig afgerond.

Het gamma waarmee Eddy Merckx richting 2019 trekt bestaat uit vier racefietsen en één pure gravelbike, de Strasbourg 71 waarmee we deze zomer al van Oudenaarde naar Straatsburg fietsten. (Dat verhaal lees je hier). Voor de wegrenners zijn de EM525 en de Sanremo 76 bekende fietsen die zowel in velgrem- als schijfremversie beschikbaar zijn. De Wallers 73 is als carbon comfortracer enkel met schijfremmen te koop en leunt al dicht tegen de Strasbourg 71 aan.

De jongste toevoeging aan het gamma is de Lavaredo 68, een carbon kilometervreter die werd ontworpen voor mannen en vrouwen die granfondo’s rijden. Ook de Lavaredo 68 is er met schijfremmen en velgremmen. De Lavaredo 68 met velgremmen is er in twee afmontages: met een mix van Shimano Ultegra, Shimano 105 en een FSA Gossamer compact crankstel kost de fiets 2.499 euro, de versie met volledige Shimano Ultegra onderdelengroep is vijfhonderd euro duurder. De Lavaredo 68 met schijfremmen wordt in twee gelijkaardige configuraties aangeboden. Met de hoger genoemde mix van Ultegra, 105 en FSA Gossamer (maar dan uiteraard met schijfremmen) kost de fiets 2.999 euro, full-Ultegra is ook hier vijfhonderd euro duurder zodat je op 3.499 euro uitkomt. (Alle foto’s op deze pagina zijn van de Lavaredo 68.)

Het volledige gamma vind je hier.