Deel dit artikel:

Nieuwe Ergo 4 schoen van Sidi

Topmodel heeft een nieuwe zool.

We zijn al een tijdje benieuwd naar wat er nog verbeterd kan worden aan fietsschoenen, want de kwaliteit daarvan staat anno 2016 op een zeer hoog niveau, zowel aan de top van de markt als in de breedte. Bij Sidi zoeken ze het in een nog lichtere zool, door nylon en carbon te combineren.

Het is geen baanbrekende innovatie, een nog lichtere zool, maar laten we tevreden zijn met elke gram gewichtswinst (herstel: gewichtsverlies), niet dan? De Sidi Ergo 4 heeft een Twelve Carbon composiet zool uit nylon en carbon, en het voordeel daarvan is volgens Sidi dat nylon geen water opneemt. Daardoor zou de zool ook na langdurig gebruik in warme en vochtige condities zijn stijfheid behouden. Klinkt enigszins vreemd, want je zou hieruit kunnen opmaken dat carbon wél water opneemt.

Het persbericht geeft geen info over de gewichtswinst die je boekt met de Twelve Carbonzool, maar leert wel dat het bovenwerk van de Ergo 4 bestaat uit Microfibre Techpro en Nylon Mesh. Het vastmaken van de schoen doe je met twee Tecno-3 sluitsystemen en een High Security Velcrostrap. Die laatste heeft aan de binnenzijde een vertanding die loskomen verhindert. Het bekende Soft Instep Closure 3 systeem van Sidi is ook aanwezig: het zorgt voor een gelijkmatig over de wreef verdeelde druk van het sluitsysteem. Verder heeft de schoen nog een aanpasbare hielcup voor optimale aansluiting rond de hak.

De Sidi Ergo 4 is verkrijgbaar in de maten 38-48 en in de kleuren geel/zwart, wit of zwart voor de prijs van 309,95 euro. Vanaf maat 40 is het model ook beschikbaar als ‘Mega’ uitvoering, voor bredere voeten. De prijs is dan 319,95 euro.

Meer info via www.racompany.eu en www.sidisport.com