Deel dit artikel:

Nieuwe enduro en e-mtb zadel van PRO

Pro stelt een nieuwe generatie enduro en e-mtb specifieke zadels voor die moeten zorgen voor meer comfort en prestaties.

Deze twee nieuwe zadels hebben een lichtgewicht en robuust uiterlijk en zijn de eerste introductie van een nieuw ontwerp en een aangepaste naamgeving die de identificatie van zadels gemakkelijker moet maken.

De nieuwe naamgeving gebruikt drie letter acroniemen en twee nummers om de discipline, lengte en lichaamspositie van elk zadel uit te leggen, inclusief het gebruikte materiaal voor de basis, de rail en de vulling.

PRO MSN 1.3 Enduro zadel

Het PRO MSN 1.3 Enduro zadel is een mountainbike specifiek, korte lengte, zadel ontworpen om een neutrale positie op de fiets te vergemakkelijken. Het heeft een carbon versterkte basis, roestvrijstalen rails en duurzame PU vulling. Het PRO MSN 1.3 Enduro zadel is, zoals de naam al doet vermoeden, ideaal voor enduro en technisch trailriding, dankzij de neutrale positie en de korte lengte. De neutrale positie, in vergelijking met PRO’s zadels voor agressieve, voorwaartse of rechtopstaande lichaamsposities, stelt mountainbikers in staat om comfortabel zittend te klimmen. Dit wordt bereikt door een evenwichtige drukverdeling over het zadel. De korte lengte zorgt ervoor dat het PRO MSN 1.3 Enduro zadel minder snel in de shorts van de rijder blijft haken tijdens het afdalen.

Om de functionaliteit verder te verbeteren, heeft het een robuuste constructie, met een slijtvaste bekleding. Een brede anatomische uitsparing helpt de druk op het perineum te verminderen; om te voorkomen dat er water in de uitsparing komt, is het zadel ook voorzien van een drainagepoort. Het zadel is verkrijgbaar in twee breedtes (142 en 152 millimeter), weegt 255 gram en kost 119,95 euro.

PRO MSU 1.3 E-MTB zadel

Het PRO MSU 1.3 E-MTB-zadel is ontworpen voor moderne e-enduro- en e-trailbikes. Het vergemakkelijkt een rechtopstaande positie op het zadel, zoals de U in het MSU-acroniem suggereert.

Net als het PRO MSN 1.3 Enduro zadel heeft het een korte lengte, een met carbon versterkte basis, roestvrijstalen rails en een slijtvaste PU hoes over PU vulling. Het verschil zit hem echter in de lichaamshouding op de fiets: omdat e-mtb rijders meer tijd besteden aan het leveren van kracht vanuit zittende positie en de lange veerweg van e-endurobikes, is het PRO MSU 1.3 E-MTB zadel geoptimaliseerd voor een rechtopstaande lichaamshouding.

Dit beïnvloedt niet alleen de vorm van het zadel, maar ook de locatie en dichtheid van de vulling in het zadel. Het PRO MSU 1.3 E-MTB-zadel heeft ook een brede anatomische pasvorm, met een drainagepoort om te voorkomen dat water zich ophoopt in de uitsparing. Het zadel is verkrijgbaar in twee breedtes (142 en 152 millimeter), weegt 272 gram en kost eveneens 119,95 euro.

Alle PRO zadels hebben een ‘dertig dagen geld terug garantie’ en zoals alle PRO-producten hebben de nieuwe zadels een beperkte garantie; gebaseerd op een verwachte levensduur van tien jaar.