Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe collectie van Pedal Ed

Designermerk mikt ook op high-performance wielerkleding.

Pedal Ed betekent hippe kleding voor op en van de fiets. Maar ook voor echte koerskleding kun je er terecht, bijvoorbeeld met de nieuwe Nagoya collectie.

Voor de ontwikkeling van de Nagoya-lijn werkte Pedal Ed samen met het professionele team JLT Condor. Uitgangspunt was zoals altijd de best presterende wielerkleding te maken die profs maar kunnen wensen. Met de Nagoya Aero-kit is Pedal Ed naar eigen zeggen geslaagd in de missie.

Om te beginnen is er de Nagoya Aero Bibshort (180 euro). Brede bretellen zorgen voor evenwichtige drukverdeling aan de rugzijde en een goed zittende pasvorm. De zeem is een Cytech anatomisch model en de broekspijpen hebben zachte boorden om huidirritatie te voorkomen.

Dan heb je de Aero Jersey, kost 160 euro, is er in de maten XS tot en met XXL en is met 109 gram ultralicht. De trui onderscheidt zich volgens Pedal Ed van andere koersshirt doordat er geen naden op de schouders lopen, door zeer ademende zijpanelen en door een strakke aerodynamische pasvorm. De drie achterzakken hebben elk een verschillende afmeting, wat ervoor zorgt dat verschillende items die je gewoonlijk onderweg meeneemt (reservebandje, pompje, energierepen) allemaal strak opgeborgen kunnen zitten.

Het nieuwe Nagoya shirt is er in drie kleurstellingen, die zoals bekend van Pedal Ed, allemaal een zelfde tijdloze stijl hebben. (RVS)