Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Bontrager vloerpomp en winterschoenen

Het lijkt erop dat de herfst zich net zo snel inzet als de zomer heet was: supersnel dus. Via ‘herfst’ flitsen de gedachten alweer rap richting winter richting eindejaar, ergo richting cadeau-ideeën. Ziehier de eerste suggesties voor wie alvast wil gaan sparen voor een kerstgeschenk waar je echt wat aan hebt.

De Bontrager Dual Charger vloerpomp (prijs 59,99 euro) kun je gebruiken om racefiets- of mtb-banden weer op druk te krijgen. Met een schakelaar onderaan bij de voet van de pomp kies je ofwel voor een hoog volume (handig om dikke mtb-banden snel op druk te krijgen) of een hoge druk van maximaal 11 bar (voor racebandjes, waar je gewoonlijk 8 bar in jast). Perfecte pomp dus voor degenen die zowel een racefiets als een mountainbike in de schuur hebben staan.

Een andere troef van de Dual Charge is de 10 cm grote manometer op de voet. Heel gemakkelijk afleesbaar. Natuurlijk kun je zowel Presta- als Schraderventielen bedienen met deze Bontrager, en de stalen constructie met stabiele voet gaat bijzonder lang mee, aldus de Amerikaanse firma.

Meer info op trekbikes.com/bontrager/vloerpompen

Heeft je geliefde nog nieuwe winterschoenen nodig, dan zijn de Bontrager JFW’s misschien een optie. Ze zijn leverbaar vanaf november, dus dat geeft je nog wat ruimte om ze bij elkaar te sparen. Ze kosten 199,99 euro, maar dan heb je ook wat. Geen wintertenen meer bijvoorbeeld. Deze echte koudweerschoenen zijn immers ontworpen voor temperaturen onder nul. En wat hoge fietsschoenen zo praktisch en mooi maakt, is dat ze overschoenen overbodig maken. Dat is op termijn niet alleen goedkoper, maar het is heel de tijd dat je ze gebruikt ook zó veel handiger.

De JFW schoenen hebben een inForm Performance leest met ruimvallende pasvorm, een nylon composiet Bronze Series buitenzool die enigszins flexibel is voor als je moet lopen, een Tachyon rubber afwerking voor stevige grip, en de sluiting gebeurt met een Boa L6 draaisluiting. Een GnarGuard coating houdt schuurplekken en vuilophoping zoveel mogelijk tegen, terwijl reflecterende elementen de zichtbaarheid in het donker verhogen.