Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe aerohelm van Rudy Project

De Boost 01 heeft diverse eigenschappen die hem supersnel maken.

Helmen zijn een modeartikel bij uitstek en de laatste trend is die van het aero-design. Een langdurige trend overigens, want hij werd ingezet door het Amerikaanse Giro, dat in 2013 met de Air Attack kwam. Bij Rudy Project hebben ze dit jaar de Boost 01, en die mag er ook zijn.

De Boost 01 heeft een paar troeven. Eentje is een geoptimaliseerde gewichtsverdeling van het materiaal. Met een korte achterkant en een zogenaamde Dorsal Ridge vooraan (extra materiaal) wordt volgens Rudy Project voorkomen dat de helm verschuift op je hoofd ten gevolge van windstoten of hobbels op de weg.

Een andere opvallende eigenschap is het aanpasbare ‘air management’: bijgeleverd bij de helm zijn twee afdichtpaneeltjes. Eentje met een mesh structuur, eentje volledig dicht. De paneeltjes passen op de frontale luchtinlaat en op die manier kan de luchtstroom naar wens worden gereguleerd.

Verder heeft de Boost 01 een opzetvizier en het Rudy’s nieuwe Rsr9 verstelsysteem, waarmee je ook in de hoogte kunt verstellen.

De aerohelm werd natuurlijk op luchtweerstand getest in de windtunnel en de Dorsal Ridge (afgekeken van de brede neus van haaien) duwt de wind zodanig langs de helm dat hij volgens Rudy wel de voordelen heeft van een helm met lange punt (de traditionele tijdrithelmen) maar niet de bijbehorende nadelen aan de voorkant van de helm.

De Boost 01 is er in de kleuren zwart/wit, wit/rood, wit/zwart en fluorgeel/zwart, en met of zonder vizier. (RVS)