Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe aero-voorvork van 3T

Schijfremmen, bredere velgen, bredere banden: deze trends bij racefietsen vragen om aangepaste frames, én om aangepaste voorvorken. Het Italiaanse merk 3T komt binnenkort met een voorvork die speciaal bedoeld is voor brede banden, tot 30 mm liefst.

De 3T Fundi Disc vork is gemaakt met de Squaro-technologie die ook al werd toegepast bij de excentrieke gravelbike Exploro. De Squaro-vorkbenen zijn geoptimaliseerd voor minimale luchtweerstand en de linkerpoot heeft een geïntegreerde flatmount-bevestiging, zodat ook op dat punt de verstoring van de luchtstroom minimaal is.

De 700c Fundi Disc vork (prijs ongeveer 575 euro) heeft een 12 mm steekas en genoeg ruimte om 30 mm banden te herbergen. De verticale ‘vrije ruimte’ is 346.5 mm en de offset is 43 mm. De vorkkroon is met opzet laag gehouden, voor een snelle look. Natuurlijk gaat de remkabel bij zo’n moderne vork binnendoor, maar met een gewicht van 400 gram breekt de vork evenwel geen lichtgewichtsrecords.

Eén merk dat alvast met de nieuwe Fundi vork gaat werken, is het nieuwe fietsenmerk T-Red, dat op Eurobike met een sub-6 kilogram racer van staal zal komen (de Aracnide Acciaio OOL, volgens het persbericht).