Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw zitmeubilair van PRO

E-mountainbikes winnen terrein, en dus de e-onderdelen ook. Pro laat op Eurobike een speciaal e-mtb zadel zien, Volture genaamd. Daarnaast krijgen ook de trailrijders nieuw zitmeubilair ter beschikking in de gedaante van nieuwe Griffon en Turnix zadels.

Pro heeft voor zijn nieuwe zadels onderzoek uitgevoerd samen met Bikefitting.com, en ontdekt dat mountainbikers vaak nog gebruikmaken van universele zadels, terwijl ze voor een hoger comfort en betere prestaties eigenlijk een ander zadel zouden moeten hebben.

Op basis van drukmetingsresultaten heeft Pro de designs van zijn Griffon en Turnix zadels verbeterd en toegespitst op mountainbikegebruik. De beide zadels hebben daarom een brede neus (meer zitoppervlak bij steile klimmen) en middensectie (meer controle en betere ‘bochtenzit’), een zadeldek met veel grip (minder ongewenst schuiven op het zadel), en meer padding (= meer comfort). Door lichte materialen te gebruiken zoals Ethyleen-Vinyl Acetaat (als schuimvulling) en polymeer voor de schaal, blijft het gewicht beperkt tot 216 gram (Griffon) en 222 gram (Turnix).

De Griffon heeft een vlakker profiel dan de Turnix en is bedoeld voor meer flexibele rijders. Degenen die meer op één vaste positie zitten (minder lenig in de rug zijn) kunnen terecht bij het Turnix zadel. Beide modellen zijn in er de breedtes 132, 142 en 152 mm.

Het Volture e-mtb zadel is ontworpen met het oog op de manier waarop elektrische bikers fietsen. Ze komen minder uit het zadel omdat de ondersteuning genoeg helpt om bergop te komen. Ze drukken dus langer en meer op het zadel, en daarom is de Volture zo comfortabel mogelijk gemaakt. Veel padding, veel volume. De achterkant van het zadel is verhoogd zodat je beter af kunt zetten ‘in het zadel’. Een Volture weegt 235 gram in maat 142 mm. Er is ook een maat 152 mm.

Gerelateerde artikels