Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw: Zeal wielen

En de Duits-Nederlandse tandem zet meteen hoog in

“Niet weer een nieuw wielenmerk”, horen we u al zuchten, maar lees vooral verder. Want Zeal is niet de zoveelste wielenbouwer die zijn spullen per container vanuit China laat komen om er dan een sticker ‘Made in Huppeldepup’ op te plakken.

De Nederland Roland ten Brinke werkte eerste voor Sram en werd dan mede-eigenaar van FFWD, Daniel Bley verdiende zijn strepen bij Canyon. Het duo kan meer dan 25 jaar ervaring in de fietsenbranche in de weegschaal werpen en dat wil toch al iets zeggen. Zeal Cycling trekt op het eerste gezicht bescheiden ten oorlog met slechts één racewielset en één wielset voor de mountainbikers, al leggen ze qua naamgeving de lat meteen hoog. De racewielset heet ‘Camerig 44’ (naar de lastigste klim van Nederland), de MTB-wielen kregen de modelnaam ‘Houffa 25’. Verkijk je evenwel niet op die ‘slechts twee modellen’ want de racewielen zijn er voor draadband/tubeless of tube, met velgrem of schijfrem en telkens voor Sram/Shimano of Campa terwijl de mountainbikewielen beschikbaar zijn met Centerlock en International Standard, met standaard of Boost naven en er is keuze uit 9/10/11 speed cassette of Sram XD. Om maar te zeggen dat nagenoeg alles mogelijk is.

De vorm van de velgen is een extreem Kamm Tail profiel met een bijna vertikale zijkant van de velg die dan heel rond wordt ter hoogte van de spaakgaten. Volgens Zeal is deze vorm aerodynamisch het efficiëntst.

Op www.zeal-cycling.com kan je meteen je wielset bestellen. Om je het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken worden de wielen ‘Ready to Ride’ geleverd, dus met de juiste remblokken, met Continental banden of tubes en binnenbanden met ventielen van de juiste lengte. De snelsluitingen en wieltassen krijg je er zo bij. Alle wielen hebben dezelfde basisprijs: 1.399 euro.

Het spreekt voor zich dat Grinta! al een testset in bestelling heeft, we komen hier dus later zeker nog op terug. (BDS)

  • camerig44-disc-set.jpg
  • houffa25-set.jpg
  • camerig44-set.jpg</li