Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw van Wahoo: de Kickr Bike

Nee, een genie hoefde je niet te zijn om te kunnen voorspellen dat ook Wahoo vroeg of laat met een indoor trainingsfiets op de proppen zou komen want de meeste concurrenten (Tacx, Wattbike, Technogym, Bkool,...) hebben al zo'n toestel. Met de Kickr Bike fietst Wahoo dat gat in zijn gamma nu vlotjes indoor dicht.

Vroeger trainde je enkel op de rollen als het buiten echt te koud of te nat was om comfortabel te kunnen fietsen. Met de komst van de direct drive trainers en een hoop computertechnologie is indoor fietsen een pak aangenamer én efficiënter geworden waardoor veel meer fietsers veel vaker indoor fietsen. Dan is het vaak een gedoe om iedere keer weer je fiets op de indoor trainer te monteren en wordt een complete indoor training bike interessant.

Op de Wahoo Kickr Bike kan je heel gemakkelijk je positie van je wegfiets kopiëren, vandaar de klassieke ronde zadelpen en het klassieke racestuur. In de cranks zitten vijf gaten om je pedalen te monteren zodat je met cranklengtes van 165 tot 175 mm kunt rijden. Al de rest is elektronisch in te stellen. Zo kies je zelf wat voor kettingbladen en cassette je er op wil (dat wordt allemaal elektronisch bepaald) en voor de bedieningsknoppen op de rem/schakelgrepen kan je kiezen uit Sram, Shimano of Campagnolo bediening. Een kantelmechanisme zorgt er voor dat de Kickr Bike een helling (zowel bergop als bergaf) kan simuleren om de rij-ervaring nog levensechter te maken. De Kickr Bike wordt vanaf oktober in de Verenigde Staten verkocht aan 3.499 dollar. Vanaf januari moet het product ook in Europa verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikels