Deel dit artikel:

Nieuw van Schwalbe: minipomp en zeepblok

Schwalbe kennen we allemaal van het assortiment banden. Het merk heeft echter ook producten voor service en onderhoud. Twee vernieuwingen zijn de SOS Pump en de Natural Bike Soap.

De SOS Pump is met een lengte van 12,9 centimeter klein van formaat en past dus gemakkelijk in je fietsoutfit. Er wordt standaard een framehouder bijgeleverd, dus je kunt hem ook op je fiets monteren. De pomp kan op slot gedraaid worden en past op elk ventieltype. Om slijtage tegen te gaan klemt de pomp op het ventiel, hij wordt dus niet geschroefd. De pomp leent zich ook voor de gravel- en mountainbikefanaat, doordat de extra afsluiting voorkomt dat er vuil in de pomp komt. De pomp is sterk genoeg om tubeless banden bij te pompen.

Een tweede product vernieuwing is de Natural Bike Soap. In tegenstelling tot veel andere reinigers zit dit schoonmaakmiddel niet in een fles, maar gaat het hier om een zeepblok. Dit is volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten, vrij van microplastics en 100 procent biologisch afbreekbaar. De zeep wordt geleverd als onderdeel van een starterskit. Die bevat ook een recyclebaar blik om de zeep in te bewaren en een organische borstel van paardenhaar om te helpen bij het schoonmaken. Het geheel zit verpakt in een herbruikbare netzak van houtvezel, die composteerbaar is aan het einde van zijn gebruikstijd.

Volgens de Duitse bandengigant is elk stuk zeep goed voor honderd wasbeurten. Productmanager Peter Krischio van Schwalbe: “Onze zeep heeft een uitstekende reinigende en ontvettende werking en is sterk schuimend. Het middel werkt in op de vuildeeltjes op de fiets en deze kunnen er daarna zonder krassen afgewassen worden.”