Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw van Palomar: duw eens op de bel, Michel!

De merknaam Palomar doet bij weinig fietsers een belletje rinkelen (flauwe woordspeling, sorry), maar de Italiaanse fabrikant van designartikelen maakt wel leuke fietsbellen en verlichting.

Nee, Nello is géén golfbal voor fietsers, maar een grappige fietsbel. Om het stuur bevestig je de bel-houder met een rubber strap waarna de ronde bel over het schijfje klikt met een magneetsluiting. Gewoon op de bol duwen volstaat om de negentig decibel luide bel te activeren. Telkens je de bol van de houder klikt en nog eens drukt, krijg je een andere beltoon te horen. (Er zijn in totaal drie tonen beschikbaar.) De Palomar Nello fietsbel kost in verschillende ‘zachte’ kleurtjes 24 euro.

Lucetta is een set van twee magnetische voor- en achterlichtjes die tot dertig uren brandtijd halen uit twee CR32 knoopbatterijen. De lichtjes zijn magnetisch zodat je ze probleemloos op een zadelpen of balhoofdbuis van een stalen fiets monteert. Een set Lucetta lampjes kost 34 euro.

Lucetta

Lucina, ten slotte, is wat Palomar zelf omschrijft als een ‘wearable light’. Het kleine, ronde lampje is met een lus aan een magneet bevestigd zodat je het lampje op alle mogelijke plaatsen op je kleding of rugzak kunt aanbrengen. Lucina heeft tot veertig branduren in de aanbieding en het lampje kost 18 euro per stuk. Alle Palomar producten zijn waterdicht en de behuizing is van een zachte kuntststof gemaakt zodat je je er niet aan verwondt. Alle info op www.palomarweb.com

Lucina

Gerelateerde artikels