Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw van HJC: de Valeco

De renners van Lotto-Soudal blijven trouw aan hun Ibex en Furion helmen, maar voor Jan met de Koerspet die zijn fietshelm zelf moet betalen is het leuk dat HJC met de Valeco een scherper geprijsd alternatief in de markt zet.

HJC is één van de grootste motorfietshelmfabrikanten ter wereld die eind 2017 de oversteek naar de fietsenbranche maakte. De test van de Furion aerohelm die de renners van Lotto-Soudal gebruiken, die lees je hier. De Valeco borduurt verder op de designlijnen die HJC met de Ibex en de Furion uitzette, maar dan in een iets zwaardere versie. Reken op dertig gram meer dan een Ibex, al blijft een geclaimd gewicht van 220 gram best OK voor een helm die voor 149 euro van eigenaar wisselt.

Je hoofd wordt afgekoeld door de rijwind die door twaalf ventilatiesleuven naar binnen kan, de helm is in-mold gemaakt en heeft interne verstevigingsribben om aan de CE EN 1078 norm te voldoen. De Valeco wordt in drie maten (S: 51-56 cm, M: 55-59 cm, L: 58-63 cm) en zomaar eventjes zeven verschillende kleuren aangeboden. Wat de kleurtjes betreft is er keuze uit matt/gloss black, matt hivis yellow black, white silver, matt/gloss red black, matt/gloss navy black, matt olive black en matt/gloss gray black.

Het volledige HJC aanbod vind je op de site van de fabrikant.

Gerelateerde artikels