Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw rubber bij Hutchinson en Bontrager

Gravel is hot en ook de E-racefiets wint aan populariteit. Daar spelen ook de onderdelen- en accessoirefabrikanten op in, onder andere met nieuwe banden tot gevolg. Hutchinson en Bontrager komen met nieuwe banden voor de gravelbike, de racefiets en de E-racer.

De Overide gravelband zit al een poosje in het Hutchinson-gamma. In 35 en 38 mm breedte heeft de band een licht diamantprofiel waarmee hij bruikbaar is op de weg en op goed lopende gravelstroken. Nieuw is dat de 38 mm versie van de Overide nu ook in een sexy skinwall versie wordt aangeboden. Wie de binnenband trouw blijft, koopt al voor 18,90 euro een Hutchinson Overide. De Tubeless Ready versie van de Overide moet 36,90 euro in het laadje brengen.

Ook de Sector 32 zat al in het Hutchinson-aanbod (de 100% Getest van die band lees je hier), maar dan als comfortband of trainingsband voor in de winter. In 32 mm breedte en met een Hardskin versterkt karkas is de Sector 32 nu klaar om in E-racefiets en occasioneel in een E-gravelbike te worden ingezet. Licht is deze band niet (295 gram), maar hij is wel tubeless ready zodat je toch al het gewicht van de binnenband uitspaart. Het loopvlak is opgebouwd met twee soorten rubber om zo duurzaamheid aan grip te koppelen. De Hutchinson Sector E-bikeband kost 55,90 euro.

De laatste in de rij nieuwe racebanden bij Hutchinson (ook op MTB-gebied beweegt er wel wat bij de Fransen, check daarvoor hun website) is de Fusion 5 Performance. Deze lichte (190 gram) raceband voor gebruik met binnenbandjes komt nu in 25 mm versie ook in een variant met bruine zijkanten. Tussen het 127 TPI karkas en het Storm 11 loopvlak zit een laag kevlar om lekke banden te voorkomen. De Fusion 5 Performance kost 40,90 euro.

Van links naar rechts: de Overide, de Sector 32E en de Fusion 5 Performance.

Bontrager gunde zijn R3 Hard-Case Lite racebandjes dan weer een upgrade. De R3 kreeg een nieuwe rubbercompound (TR-Speed) die volgens Bontrager ook een zomaar eventjes 75% langere levensduur zou hebben. De R3 is niet langer volledig slick, maar heeft nu een licht profiel in het loopvlak. Interessant is dat het profiel toeneemt met de breedte van de band. Zo is de 23 mm R3 nagenoeg kaal, de 25 mm versie heeft al iets meer profiel, de 28 mm nog meer en de 32 mm het meeste profiel. Onder het rubber zit een Nylon karkas van 120 TPI. De R3 Hard-Case Lite is er voor 34,99 euro in 23, 25 en 28 mm breedte, de 32 mm variant is (met zwarte of bruine zijkant) een tubeless ready band die voor 59,99 euro van eigenaar wisselt. Op de R3 banden geldt de ‘Unconditional Bontrager Guarantee’ wat inhoudt dat je de banden dertig dagen na aankoop terug naar de dealer mag brengen (en je geld terugkrijgt) mocht je niet overtuigd zijn van het product.

Alle info over de Hutchinson banden vind je hier.

Voor de info over de vernieuwde Bontrager racebanden klik je hier.