Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw Polar sporthorloge met Android Wear

De M600 smartwatch is even modieus als functioneel.

Van Polar, marktleider op het vlak van hartslagmeting, mogen we binnenkort een nieuwe smartwatch verwachten. De M600 is een waterdicht sporthorloge met Android Wear™ besturingssysteem en is uitgerust met door Polar ontwikkelde technologie voor optische hartslagmeting aan de pols. De nieuwe Polar kost 349,90 euro en komt medio september op de markt.

Bij de M600 gebeurt de hartslagmeting via 6 LED’s, met een algoritme dat werd ontwikkeld en getest voor maximale betrouwbaarheid van de meetresultaten. De Polar M600 bezit daarnaast ook een geïntegreerde GPS, 24u/24u activiteitsmeting en Polar Smart Coaching functie’s via de Polar App voor Android Wear. De nieuwe slimme horloge is zowel bedoeld voor atleten die intensief trainen als voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvolle smartwatch.

Troeven van de M600 zijn waterdichtheid, een compact design en een 1.3 inch kleuren touch display, dat met een centrale toets aan de voorzijde gemakkelijk te bedienen is. Wanneer het toestel gekoppeld wordt aan andere Android toestellen bedraagt de batterijduur meer dan 48 uren. Een polsband van zachte siliconen zorgt voor hoog draagcomfort. Voorlopig is de polsband er in zwart of wit, later dit jaar volgt een rode variant.

Het samenbrengen van de Android Wear community en Polar’s training expertise zorgt ervoor dat gebruikers kunnen beschikken over zowel Polar’s unieke sportervaring via Smart Coaching functies zoals Activity Guide, als van de vele mogelijkheden via Android Wear. Dankzij Android Wear is er toegang tot functies zoals voice control, de personalisering van de wijzerplaten, het ontvangen van kalendermeldingen, het lezen van en antwoorden op tekstberichten of het consulteren van social media feeds. Daar bovenop komt ook nog eens de toegang tot meer dan 4.000 apps van derden via Google Play.

De Polar M600 wordt geleverd met 4GB intern geheugen. Gebruikers kunnen hun muziek synchroniseren via Google Play en zelfs beluisteren zonder dat ze gebruik moeten maken van hun smartphone.    

Gebruikers hebben via de Polar Flow app voor iOS en Android inzage in hun activiteitsniveau, de hartslaggegevens van hun training en hun slaappatroon. Via de webdienst krijgen ze zelfs nog meer feedback over hun conditie, trainingsherstel en vooruitgang. Gebruikers van de Polar M600 kunnen in Polar Flow bovendien gratis een trainingsprogramma op maat maken via het nieuwe Polar Running Program. Ze kunnen kiezen uit verschillende afstanden (5km, 10km, een halve of volledige marathon) en op basis daarvan, en gebaseerd op de huidige conditie, stelt het Running Program een trainingsplan op, dat wordt aangepast naarmate de conditie van de gebruiker verbetert. De eenvoudig op te volgen trainingsinstructies helpen lopers focussen op wat echt belangrijk is om vooruitgang te boeken.