Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw jasje voor fietscomputerlijn Topline

Sigma zorgt voor nieuwe look en extra functies.

Groter, smaller en met veel nieuwtjes: de populaire fietscomputerlijn TOPLINE van SIGMA SPORT krijgt een nieuw jasje. Passend bij de nieuwe look van de serie zijn extra functies voor alle modellen, van het compacte instapmodel BC 5.16 voor de stadsfietser, tot de BC 23.16 voor de sportieve ambitieuze fietser.

Eén van de highlights is al direct duidelijk: veel display en weinig behuizing. Vergeleken met de vorige modellen is het drieregelige display nu duidelijk groter en verticaal georiënteerd, hetgeen de weergavemogelijkheden verbetert en de leesbaarheid vergemakkelijkt.  Het ergonomische ontwerp van de serie is in stijlvol zwart-wit en de knoppentoewijzing is helder gestructureerd, en wordt ondersteund door een nieuwe, intuïtieve menubediening.

Maar er zijn nog meer innovaties. De stuurhouders zijn ook uitgevoerd in de nieuwe designstijl en zijn ook smaller geworden. Nieuwe klikmagneten voor de spaken kunnen nog eenvoudiger worden gemonteerd en zonder gereedschap weer worden gedemonteerd.  De STS-snelheids- en trapfrequentiezenders zijn nu draaibaar en kunnen zo beter op de magneten worden uitgelijnd, voor een optimale signaaloverdracht op elke vork.

BC 5.16 // BC 7.16 // BC 9.16
De drie instapmodellen van de TOPLINE 2016 vallen op door de eenvoudige bediening met slechts één knop. Ze zijn zowel in een bekabeld als in de draadloze ATS-uitvoering verkrijgbaar. Een uitzondering is de BC 5.16, die uitsluitend in de bekabelde versie verkrijgbaar is. De compacte fietscomputer met 5 functies is eenvoudig en overzichtelijk in het gebruik.

De zeven functies van de BC 7.16 daarentegen verschijnen als tekstmelding op het display. Deze toont behalve de basisfuncties ook de totale rijtijd en de gemiddelde snelheid. De BC 9.16 beschikt over nog meer functies, zoals de vergelijking van de actuele en de gemiddelde snelheid, maximale snelheid en calorieverbruik.

BC 14.16 // BC 16.16 // BC 23.16
De drie sportieve modellen van de Topline zijn verkrijgbaar met het digitaal gecodeerde overdrachtssysteem STS (Sigma Transmission System). De modellenreeksen BC 14.16 en BC 16.16 zijn daarnaast ook verkrijgbaar in een bekabelde uitvoering. Nieuw is de geanimeerde menugeleiding, welke een grafische weergave van het instelmenu en het hoogte- en hartslagfrequentieprofiel mogelijk maakt.

De BC 14.16 is de perfecte metgezel voor iedereen die hogerop wil. Met uitgebreide hoogtemeetfuncties, het hoogteprofiel en de stijgingspercentages. Optioneel kan bij het draadloze model van de BC 14.16 en bij de BC 16.16 de trapfrequentie worden gekoppeld. De BC 16.16 richt zich met name op de mensen die veel fietsen en op forensen met de weergave van de ETA (estimated time of arrival), die de aankomsttijd respectievelijk de benodigde rijtijd en de resterende afstand aangeeft. Daarnaast wordt elke getelde kilometer in bespaarde brandstof omgerekend.

Alle top-features van de Topline 2016 zijn gecombineerd in de BC 23.16. Dit is een echte dataverzamelaar, die oneindig veel tochten met tot wel 500 uur kan opslaan. Daarnaast berekent deze computer het vermogen in Watt en beschikt hij over LAP-functies inclusief gedetailleerde ronde-analyse. De BC 23.16 is uitsluitend als draadloos model leverbaar en de drie zenders voor hoogte, trapfrequentie en hartslag zijn in de levering inbegrepen.

SIGMA LINK en NFC
Via NFC (Near Field Communication) kunnen de modellenreeksen BC 14.16, BC 16.16 en BC 23.16 direct met een Android Smartphone communiceren. Daarvoor is een gratis Sigma Link app te downloaden, waarmee alle instellingen op de fietscomputer worden uitgevoerd en ritgegevens worden uitgelezen. Om de draadloze gegevensuitwisseling te starten, volstaat het om de Android smartphone gewoon tegen de fietscomputer te houden waarna de data automatisch verschijnen in de geopende Sigma Link app. Voor iedereen die een gedetailleerde evaluatie wil, kunnen de data via de Sigma Cloud in het Data Center worden overgedragen. (RVS)