Deel dit artikel:

Nieuw in Lage Landen: de schoonmaak- en onderhoudsproducten van Split Second

De schoonmaak- en onderhoudsmiddelen van Split Second zijn vanaf heden in de Benelux verkrijgbaar. Het jonge merk uit Duitsland biedt een complete lijn klassieke en biologische producten voor alle type fietsen. Daarnaast heeft Split Second een carbon derailleurkooi.

Alle producten van Split Second worden ontwikkeld in Duitsland en geproduceerd in Europa. Bij de productie probeert het merk altijd een goede balans te vinden tussen performance en milieuvriendelijkheid. Een aantal producten uit de biologische lijn is niet alleen biologisch afbreekbaar, maar ook volledig plant based. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycleerde materialen en de labels CO2 neutraal geprint.

In het WorldTour-peloton zijn het IsraelPremier Tech Bike Exchange – Jayco die sinds dit seizoen op Split Second vertrouwen. ICC is de exclusieve distributeur in de Benelux.

Clean

De Chain Cleaner en Bike Cleaner van Split Second zijn bedoeld voor schoonmaak van de fiets. Beide zijn verkrijgbaar in een biologisch afbreekbare en klassieke variant. Bij het gebruik van de Bio Chain Cleaner raadt Split Second aan om ook een biologisch smeermiddel te gebruiken. Beide producten zijn verkrijgbaar in een spuitfles en grootverpakking van 5 liter.

Naast deze schoonmaakmiddelen heeft Split Second een Disc Brake Cleaner in het assortiment. Deze is als spray leverbaar in de ‘Bio’ en ‘Classic’ variant. Dit middel helpt je om stof, vet en ander vuil van je remschijven te verwijderen. Zo voorkom je piepende remmen en verbeter je de levensduur van je remblokken en schijven.

Protect

De Protect-producten moeten je fiets beschermen. Met name de Frame Polish Bio is een product dat geliefd is bij de mechaniekers van Bike Exchange-Jaco en Israel-Premier Tech. Deze spuitbare wax laat een water- en vuilafstotende laag achter op de fiets, dit ter bescherming tegen vuil, vocht en zout.

Smeermiddelen

Met de smeermiddelen van Split Second zorg je dat de drivetrain van jouw fiets in goede conditie blijft. Deze range bestaat uit een all-day conditions oil, rain lube, dry lube en een wax. Alle producten uit deze lijn zijn verkrijgbaar in een biologische en klassieke variant.

Assemble

Voor het monteren en onderhouden van je fiets zijn assemblagevet en carbonpasta uiteraard onmisbaar. Split Second heeft een assortiment vetten en pasta’s in verschillende verpakkingsformaten. De biologische carbonpasta is gemaakt op basis van walnootschil en dus volledig plant based.

Ceramic Performance Cage

Naast de fietsonderhoudsmiddelen brengt Split Second een Ceramic Performance Cage op de markt. Deze carbon derailleurkooi heeft twee grotere derailleurwieltjes van 14 en 17 tanden. De derailleurwieltjes zijn uitgerust met ceramische lagers en behuizing, zonder seal. Ze leveren volgens Split Second een besparing op van 4 tot 5 watt in vergelijking met een traditionele derailleurkooi. De Ceramic Performance Cage is eenvoudig te monteren en gemakkelijk te onderhouden.

De kooien zijn beschikbaar voor SRAM Rival, Force en Red en Shimano Ultegra en Dura-Ace 11 en 12- speed. Ze kunnen worden gebruikt met cassettes tot 32t (Shimano 11-speed), 34t (Shimano 12- speed) en 33t (SRAM XDR).

Gerelateerde artikels