Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw: Bianchi Oltre XR3 Disc

Na de Aria Disc en de Infinito CV Disc voegt Bianchi met de Oltre XR3 Disc een derde model van racefiets met schijfremmen aan zijn gamma toe. Met deze nieuwe fiets wil Bianchi de liefhebbers van lichte en allround inzetbare koersfietsen ook het voordeel van de extra remkracht en dosering van schijfremmen bieden.

De XR3 is het kleine broertje van de XR4 waarmee de renners van Team LottoNL Jumbo rijden en de XR3 Disc houdt vast aan dezelfde lijnen als de XR4 en XR3 met velgremmen. Het Oltre XR3 Disc frame weegt in maat 55 1.150 gram, de voorvork met interne doorvoer van de olieleiding zet 450 gram op de weegschaal. Uiteraard worden de wielen met steekassen in frame en vork geklemd en doet Bianchi een beroep op de flat mount standaard om de remklauwen tegen het frame te schroeven. De aero zitbuis bleef aan boord en in het frame verwerkt Bianchi de ‘Countervail’-technologie waarmee de Italianen een trillingsdemping tot tachtig procent claimen. Bianchi meldt verder dat frame en vork ontwikkeld werden om het gebruik van bredere banden toe te laten, al wordt er niet bij vermeld wat de maximale bandbreedte is.

De Oltre XR3 Disc wordt in zeven maten van 47 tot 61 cm aangeboden met een mechanische Shimano Ultegra aandrijving met hydraulische schijfremmen, een 52-36 crankstel en een paar Fulcrum Racing 418 wielen met aluminium aero velgen en daar omheen een setje Vittoria Rubino Pro banden van 28 mm breedte. De Oltre XR3 Disc kost 4.499 euro.

www.bianchi.com