Deel dit artikel:

Netflix doopt Signal de Botrange om tot ‘Mont Netflix’

Ter ere van het nieuwe seizoen van de serie Tour de France: Unchained lanceert Netflix een speciale activiteit. Het mediabedrijf heeft Signal de Botrange omgedoopt tot ‘Mont Netflix’ en nodigt alle wielrenners uit om deze beklimming in de Hoge Venen aan te doen. Wie pakt de KOM-titel op het hoogste punt van België (694 meter) dat voor deze gelegenheid met 7 meter is verhoogd?

Van 13 tot en met 23 juni is ‘Mont Netflix’ open voor het grote publiek. Het totale traject, dat begint in Malmedy, bestaat uit 14 kilometer en heeft een hoogteverschil van 358 meter. Tegen het einde van de klim rijd je tussen gesponsorde borden door en zie je beschilderde aanmoedigingen op de weg, net zoals in een echte Tour-etappe. 

In samenwerking met Strava is er tevens een challenge gecreëerd. Bij deelname maak je kans op een Mont Netflix Trofee. De toegang tot ‘Mont Netflix’ is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van ‘Mont Netflix’ of via Strava.

Opening

De officiële opening van ‘Mont Netflix’ is op donderdag 13 juni. Een select groepje bestaande uit (oud-) wielrenners, sporters, fans en journalisten zullen het traject fietsen en strijden voor de KOM- en QOM-titel.