Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Net op tijd voor de Strade Bianche: Bontrager Aeolus Pro 3V

De gravelscene groeit gestaag en ook de fietsen evolueren mee. Vlak voor de mythische Strade Bianche komt Bontrager met de Aeolus Pro 3V wielset op de proppen, gemaakt voor gravelbikes en gravelbikers.

De Aeolus wielenreeks is inmiddels een klassieker binnen het Bontrager gamma en Bontrager is ondertussen al een kleine eeuwigheid het onderdelenmerk van Trek. Sterke en lichte wielen voor gravelgebruik zaten nog niet in het Aeolus gamma en daar komt nu met de Aeolus Pro 3V wielset verandering in.

Width does matter

De Aeolus Pro 3V wielen zijn ideaal voor gravel of cyclocross omwille van de bredere carbon velgen. Met hun binnenbreedte van 25 mm en 32 mm aan de buitenkant van de velg gemeten zijn de Aeolus Pro 3V wielen ideaal om te combineren met banden van 32 mm breedte en meer. Zowel in het voor- als achterwiel vind je 24 gebutte spaken, het voorwiel weeg 720 gram en het achterwiel 855 gram. Uiteraard is de velg tubeless ready. De nieuwe wielen lopen op de Rapid Drive 108 wegnaven voor 12 mm steekas, losse eindkappen om de wielen met 15 mm steekassen te gebruiken zijn beschikbaar. De wielen komen enkel in Centerlock schijfrembevestiging, wie IS-6 schijven wil monteren moet met adapters aan de slag

Carbon Care wielprogramma

De nieuwe Aeolus Pro 3V wielset valt onder het Bontrager Carbon Care programma. Dus mocht je wielset binnen de twee jaar na aankoop beschadigd geraken, dan zal Bontrager de wielen gratis herstellen of vervangen. De Aeolus Pro 3V wielset is per direct leverbaar en draagt een adviesprijs van 1.299 euro.

Meer details vind je hier.