Deel dit artikel:

Neem je agenda en noteer: Granfondo Campagnolo Roma

Zin om je fietsseizoen in schoonheid af te sluiten? Schrijf je dan nu in voor de Granfondo Campagnolo Roma!

“Een ode aan de fiets en een ode aan Rome”, zo omschrijft Gianluca Santilli de Granfondo Campagnolo Roma. En de man weet waarover hij het heeft want zeven jaar geleden stampte hij dit evenement uit de grond. Dit is wat de Granfondo Campagnolo Roma de fietser dit jaar op 13 oktober te bieden heeft.

Gran Fondo Campagnolo Roma

De Gran Fondo Campagnolo Roma heeft in een lus van 120 kilometer iets meer dan 2.000 hoogtemeters in de aanbieding. Vanuit Rome fiets je zuidwaarts, op naar vier hellingen waar je tijd wordt gemeten. De eerste is de Panoramica (Trofeo Corriere dello Sport) van 2,3 kilometer met een gemiddelde van 5,9% en een maximum van 8%. De tweede helling in het rijtje is ook de zwaarste want de Murus in Rocca di Papa is iets meer dan een kilometer lang met een maximum stijgingspercentage van 16% en een gemiddelde van 10,3%. De Rocca Priora lijkt al meer op een col met zijn zes kilometer lengte, gemiddelde van 6,3% en maximaal stijgingspercentage van 13%. Op de terugweg richting Rome wacht je in Montecompatri nog een muurtje van zevenhonderd meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 12% en een maximale hellingsgraad van 16%.

In Bici ai Castelli

In Bici ai Castelli is een recreatieve fietstocht van 37 kilometer in de marge van de Granfondo Campagnolo Roma. Op de route hoef je slechts 650 hoogtemeters te overwinnen en deelnemen mag met elk type fiets, ook met een E-bike. De sfeer is relaxed en gemoedelijk op de route die je door de straten van het oude Rome zuidwaarts naar een meer vlakbij Castel Gandolfo loodst waar je kunt bevoorraden.

Imperiale Roma

De Imperiale Roma is een vintage event waar enkel fietsen van voor 1987 aan de start mogen komen, uiteraard met hun berijders in bijpassend tenue. De route werd voor dit jaar aangepast om er voor te zorgen dat ook de retrofietsers alle helligen naar boven zouden kunnen fietsen.

Ride Roma

Het grootste nieuws van de zevende editie van de Granfondo Campagnolo Roma is ‘Ride Roma’, een recreatieve fietstocht van 25 kilometer door de verkeersvrije straten van hartje Rome. Iedereen mag deelnemen aan deze fietstocht die om 7 uur in de ochtend start aan het Colosseum en finisht onder de Druso boog. Deelnemen aan Ride Roma kost 15 euro, kinderen tot 14 jaar nemen gratis deel. A

Alle info op de website van de organisatie.

En als de onderstaande fotospecial er niet in slaagt om je te doen wegdromen, dan weten we het ook niet meer…