Deel dit artikel:

Nederlandse olympiërs rijden in Rio op oranje Gazelle-fietsen

Fietsfabrikant maakt speciale fiets voor de Olympische Spelen.

De Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro rijdt deze zomer rond op oranje fietsen van Koninklijke Gazelle. De fietsfabrikant heeft als partner van NOC*NSF en TeamNL speciale fietsen ontworpen. Daarvan kunnen de sporters onbeperkt gebruikmaken, bijvoorbeeld als zij naar de sportlocatie moeten of de zinnen willen verzetten.

“Heel Nederland staat straks op zijn kop als Dafne Schippers, Epke Zonderland, Femke van Heemskerk, Dorian van Rijsselberghe en al die andere Nederlandse toppers in actie komen. We zijn als Gazelle trots dat we een bijdrage kunnen leveren. Net als tijdens de succesvol verlopen Winterspelen in Sotsji zorgen we ervoor dat onze sporters zich kunnen verplaatsen op een oer-Hollandse Gazelle. Onder meer als zij naar de sporthal moeten of gewoon als zij een ontspannend ommetje willen maken”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Scherp op details
Tijdens de vorige Zomerspelen legden de Nederlanders beslag op twintig medailles. “We gaan ditmaal voor meer plakken in meer sporten. In de breedte zijn we sterker geworden”, zegt Maurits Hendriks, chef de mission en technisch directeur van NOC*NSF. “We zijn scherp op details. Dáárop kunnen we winst pakken. Het gaat erom dat het onze sporters straks op twaalf uur vliegen van huis aan niets ontbreekt. We creëren een omgeving waarin de sporters zich thuis voelen en zich volledig kunnen focussen op de prestatie”.

CityZen C7
Alle olympische sporters van TeamNL mogen onbeperkt gebruikmaken van de lichte, sportieve CityZen C7. De oranje lifestylefietsen zijn inmiddels per boot onderweg naar Brazilië. Dit om er zeker van te zijn dat ze eind juli gereed staan als de eerste sporters van de Nederlandse selectie aankomen. Voor de mensen die niet als sporter naar Rio de Janeiro reizen maar wel net als de olympiërs willen toeren op de CityZen C7, is er een troost: het model is bij alle Gazelle-dealers verkrijgbaar, alleen niet in het iconische oranje.

gazelle-rio-1.jpg

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE