Deel dit artikel:

Muc Off spoort je fiets op via tracker in ventiel

Het Britse Muc Off dacht lang en diep na hoe het een AirTag, de compacte en accurate tracker van Apple, het beste kon verbergen in een fiets. De oplossing bevindt zich blijkbaar in het wiel, want de Tubeless Tag Holder plaats zo’n AirTag aan de binnenkant van een tubeless ventiel.

Je mooie fiets die gestolen wordt, is de ergste nachtmerrie van elke materiaalliefhebber. Mocht het toch gebeuren, dan is het handig als je hem terug kan opsporen, maar dan heb je wel een soort tracker nodig. Muc Off vermoedt dat dieven niet meteen de band van de velg zullen halen om daar te checken op elektronica die hen kan verraden, dus ontwierp de Britse fabrikant een houdertje van 7,5 gram (de AirTag voegt 12,2 gram toe) om een Apple AirTag in te verbergen. Zo kan je de tracker – en dus ook je fiets – lokaliseren met behulp van de Find My iPhone-app.

Die Tubeless Tag Holder (19,99 euro apart of 42,99 euro in combinatie met twee tubeless ventielen van 44 mm) past met de nieuwe Muc Off Tubeless Presta-ventielen. De duurzame rubberen steelmontagebehuizing laat zowel de lucht als de antilekvloeistof vrij doorstromen en is ontworpen om klappen op het wiel op te vangen en zo de AirTag én de velg te beschermen. De siliconen bovenkap beschermt de tracker en de interne plug houdt de antilekvloeistof buiten, terwijl het signaal van de tracker niet wordt geblokkeerd. Het systeem is erop gemaakt om niet te ratelen en wordt geleverd met drie paar rubberen ventielhouders, zodat het op verschillende velgvormen past. Je plaatst het in het achterwiel van een MTB of gravelbike, want de band moet minstens 38 mm breed zijn en mag geen tubeless insert hebben.

Met smallere banden moet je jouw toevlucht zoeken tot de minder goed verborgen Secure Tag Holder (39,99 euro), die je onder je bidonhouder monteert.