Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Muc-Off geeft Team Britain een voordeel

Met de hand behandelde kettingen leveren vermogensvoordeel op.

Het olympisch baantoernooi is begonnen. Benieuwd naar de prestaties van Bradley Wiggins en Mark Cavendish, niet alleen omdat we nieuwsgierig zijn naar hoe zij als wegrenners zich zullen handhaven op het olympische ovaal, maar ook omdat zij net als de rest van het Britse team rijden met speciaal behandelde kettingen. 

Onderhoudsproductenspecialist Muc-Off uit Dorset, Engeland, voorziet de Britse baanploeg van meer dan 75 kettingen die allemaal handmatig gecoat zijn met een nanotube-substantie, die de wrijvingsweerstand verlaagt. Elke ketting is onder belasting ‘ingereden’, vervolgens ultrasoon schoongemaakt en ten slotte handmatig voorzien van een nanocoating. Die zou tot 6 Watt vermogenswinst opleveren ten opzichte van reguliere smeermiddelen. In topsport telt elk klein beetje, maar 6 Watt is al geen klein beetje meer.

Muc-Off kijkt uiteraard met positieve spanning uit naar de resultaten van de samenwerking met British Cycling, maar is vol vertrouwen, en maakt er nu al melding van alweer vooruit te kijken naar Tokio 2020, met nieuwe ontwikkelingen in de pijplijn. (RVS)

Gerelateerde artikels