Deel dit artikel:

Mountainbiketocht Heerde (Nederland): women only

Beweging wil meer vrouwen op de fiets krijgen.

Op 12 maart 2016 houdt Strongher in samenwerking met TC Heerde een toertocht voor mountainbikende vrouwen in Heerde. Enkele (ex-)wielrenners zijn ambassadeur van dit evenement: Marianne Vos, Marijn de Vries en Loes Gunnewijk. Strongher is een internationaal platform dat meer vrouwen op de fiets probeert te krijgen. 

Vrouwen kunnen op deze dag kiezen uit 4 verschillende afstanden; 30, 50, 80 of 100 kilometer. Zij kunnen de tocht individueel rijden of zij kunnen zich aansluiten in een groep. Deze groepen worden onder begeleiding van een vrouwelijke fietsbegeleider gereden. Daarnaast zijn er verschillende (ex-)profs aanwezig om de deelneemsters tijdens de rit te voorzien van tips & tricks.

Strongher heeft als doelstelling het verder ontwikkelen van de sport, vrouwen in de wieler wereld aan elkaar te verbinden en ze een podium te geven. Met als belangrijkste resultaat: meer vrouwen op de fiets. Mountainbiken wordt steeds populairder en vrouwen zijn steeds meer in het bos te vinden. Strongher wil in samenwerking met TC Heerde voor deze dames een podium bieden en komt daarom met een mountainbiketocht voor vrouwen.

Marianne Vos, oprichter van Strongher: “Mountainbiken is een van de snelst groeiende disciplines in het wielrennen en steeds meer vrouwen zoeken het avontuur op in het bos. Er zijn veel mountainbiketochten door het hele land waar vrouwen aan mee kunnen doen. Met het #Weownyellow festival, afgelopen jaar, hebben we gemerkt dat vrouwen het ontzettend leuk vinden om met elkaar te fietsen, vrienden te maken, op avontuur te gaan, te leren van elkaar en simpelweg gewoon plezier te hebben op de fiets. Daarom organiseren wij nu in samenwerking met TC Heerde deze mountainbiketocht.”