Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

MET verhoogt de veiligheid

Met de opkomst van e-bikes en (vooral) speed pedelecs gaat ook de gemiddelde fietssnelheid omhoog, en dat vraagt natuurlijk om aangepaste veiligheidsnormen. De NTA 8776 is de nieuwe norm voor fietshelmen voor snelle e-bikes en de nieuwe MET Grancorso voldoet aan die norm.

Er zijn nog niet heel veel helmen op de markt die voldoen aan de NTA 8776 standaard, maar ze komen er in rap tempo bij. De Grancorso van MET is de nieuwste in de rij, en in het onderstaande filmpje laat MET meteen maar zien wat het verschil is met de norm die voor ‘gewone’ fietshelmen geldt, te weten de EN 1078-norm.

De Grancorso is een helm voor stadsgebruik. Ziet er (dus) hip uit en heeft verschillende extra veiligheidsmaatregelen. Naast de NTA-norm is er 360 graden visibiliteit dankzij een reflecterende strip rondom aan de onderkant van de helm. Optioneel is er een ledlichtje te koop (29 euro) om achterop de helm te klikken.

Ter bescherming van de ogen kun je een magnetisch vizier bijkopen. De spiegelende versie kost 39 euro, de semi-transparante versie is er voor 29 euro. Het vizier klikt gemakkelijk vast en los en kan omgekeerd op de helm worden ‘opgeborgen’.

De Grancorso zelf kost 140 euro. Hij weegt 320 gram in maat M en is er in zwart, wit of fluoriserend geel.

Gerelateerde artikels