Deel dit artikel:

Met Shokz OpenFit luister je muziek én hoor je omgevingsgeluid

Muziek luisteren op de fiets wordt om veiligheidsredenen afgeraden. Maar dankzij nieuwe technologieën zijn er toch opties om nummers af te spelen, zonder dat je doppen in hebt die de gehoorgang blokkeren. Shokz biedt binnen deze categorie de OpenFit, volledig draadloze earbuds waarbij het open-ear ontwerp is doorgevoerd.

Met OpenFit verbreedt het merk Shokz, dat zich richt op professioneel sportgebruik, zijn productassortiment voor alle soorten gebruik. OpenFit is compact, licht van gewicht en volledig draadloos. Je draagt de doppen óp de oren door middel van een oorhaak en blokkeert de gehoorgang zo niet. Je kunt zo tijdens het sporten naar muziek luisteren, een podcast afspelen en ook telefoneren, zonder dat je je daarbij volledig afsluit van de omgeving. Je hoort omgevingsgeluiden immers nog steeds aangezien de dopjes niet in je oren zitten.

Audio-ervaring zonder oordopjes

Shokz wil een zo goed mogelijke audio-ervaring bieden, inclusief heldere, hoge tonen en diepe bassen. DirectPitch moet hiervoor zorgen; die technologie optimaliseert het geluid op basis van de afstand en de hoek tussen de geluidsbron en het menselijk oor. Antifase golven zorgen ervoor dat de geluidsdruk in de richting van de oren toeneemt en dat er minder geluidsdruk in de gehoorgang plaatsvindt. Er verdwijnt op deze manier zo min mogelijk geluid naar buiten toe, waardoor de audiokwaliteit én de privacy gehandhaafd blijven.

Comfortabele pasvorm ​

​De oorhaken zijn ergonomisch ontworpen. Daarnaast bestaan de oorkussens van deze earbuds uit dubbellaags, kneedbaar siliconen. Dit resulteert in een prettige, comfortabele pasvorm rond elke oorschelp. Het ontwerp van de earbuds en de batterij is in balans en creëert stabiliteit. Of je nu danst op de pedalen, een sprintje trekt of gewoon rustig toert, de OpenFit blijft op plaats.

Ruisonderdrukking met AI

​OpenFit maakt gebruik van AI-technologie voor ruisonderdrukking bij telefoongesprekken. Dit zorgt ervoor dat de gesprekskwaliteit van telefoontjes blijft gewaarborgd. De AI-technologie is getest in rumoerige gespreksomgevingen, zoals treinstations en op drukke kruispunten. Ze filtert tot 99,7 procent van het omgevingsgeluid. OpenFit bevat dubbele microfoons. Door deze in de optimale positie te plaatsen, vangen deze earbuds de subtiele nuances van menselijke stemmen tijdens gesprekken op.

Lange batterijduur

​De batterij van de OpenFit earbuds is erop berekend dat je tot zeven uur onafgebroken kunt luisteren naar muziek en podcasts of kunt telefoneren. Dankzij de beschermende oplaadcase verleng je je luisterplezier tot 28 uur. Als je onderweg bent, levert een oplaadtijd van vijf minuten je al een batterijduur van één uur op. Je hoeft niet te wachten tot de batterij volledig is opgeladen. ​ ​

​In juli verkrijgbaar

De OpenFit is vanaf 6 juli voor 199 euro verkrijgbaar via de website van Shokz en via geselecteerde retailers. Je kunt ook kans maken om de OpenFit als eerste gratis te testen. Wil je daarvoor in aanmerking komen, dan meld je je online aan voor het Testers’ Programma (dat kan tot 4 juli 23.59 uur). Op 5 juli worden de testkandidaten bekend gemaakt.