Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met nieuwe brillen biedt KOO fietsers optimaal zicht onder alle omstandigheden

Als we het over Kask hebben, dan denken de meesten waarschijnlijk aan helmen. Het merk heeft met KOO echter ook een brillenlijn. Nieuw op de markt zijn de modellen Orion en California. Ze borduren voort op het succes van de Open-modellen.

Orion: voor fietsers die de lat hoog leggen

Merk je soms dat brillenzen beslaan tijdens een fietsrit, KOO heeft met de Orion alles in het werk gesteld om dat te voorkomen. Aan de bovenkant van het brilframe zitten twee schuiven die je eenvoudig kunt openen als de lens dreigt te beslaan. Op die manier gaat er luchtstroom tussen het frame en de lenzen door en blijf je altijd goed zicht houden op de weg voor je.

KOO heeft eveneens werk gemaakt van een betere pasvorm. De brilpoten zijn namelijk op drie manieren af te stellen. Zo nodig kun je de lengte van de brilpoten wat inkorten of juist groter maken, steeds met stapjes van 5 millimeter. De totale te verstellen lengte bij de poten is dus 15 millimeter.

De Orion maakt het eveneens heel gemakkelijk om lenzen te wisselen. Eigenlijk zijn daar slechts twee stappen voor nodig. Je opent het neusstuk waarachter de lens zit en klikt de lens los van het frame. Als je een lens wilt koppelen, doorloop je de stappen in omgekeerde volgorde. De lens kan onmogelijk eraf vallen tijdens het fietsen.

De lenzen zijn van de bekende Duitse lenzenmaker Zeiss, net zoals dat bij de voorgaande modellen van KOO het geval was. Voor de Orion zijn er voor alle terreinen en lichtsterktes lenzen te vinden. Elke model heeft z’n eigen features. Drie dingen hebben ze echter gemeen: ze beschermen tegen UV-stralen, zijn geschikt voor tijdens het rijden en beschikken over de Anti- Scratch-technologie.

Ook sterk aan de KOO Orion is de anti-reflectietechnologie. Of er nou heel fel licht is of het wat bewolkter is, de bril zorgt er altijd voor dat je goed zicht hebt.

De KOO Orion is er in veertien kleuren in één maat. Verschillende maatvoeringen zijn immers niet nodig, omdat je de poten van de bril telkens kunt verstellen. De adviesprijs bedraagt 169 euro.

California: zonnebril die optimaal beschermt

Voor gebruik in met name de vrije tijd komt KOO met de California op de markt. Ook hier vertrouwt KOO op de lenzen van Zeiss. Het is hier mogelijk om gepolariseerde lenzen toe te voegen om elke vorm van verblinding te voorkomen. Voor optimale bescherming van de ogen gaat er een speciale coating over de lenzen.

Het frame is gemaakt van polycarbonaat en daarmee is de zonnebril licht van gewicht en prettig om te dragen. De California is verkrijgbaar in zestien verschillende kleuren en heeft een adviesprijs van 119, 139 of 179 euro, afhankelijk van de gekozen lenzen.

Gerelateerde artikels