Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

MET lanceert vernieuwde Rivale MIPS

MET komt op de markt met de nieuwe Rivale MIPS. Dinsdag, tijdens de zestiende etappe van de Tour de France, rijden de renners van UAE Team Emirates met een speciale uitvoering van deze nieuwe helm.

Zoals heel veel andere racehelmen van de laatste generatie is de nieuwe Rivale MIPS van MET voorzien van de MIPS-technologie. Deze beschermt de hersenen tegen de rotatiekrachten bij een onfortuinlijke valpartij. MET stelt dat MIPS ten minste 10 procent meer veiligheid brengt ten opzichte van de helmen die de MIPS-binnenschaal niet hebben.

Revolutionair ontwerp

De ontwikkelaars spreken van een ‘revolutionair’ ontwerp aan zowel de binnen- als buitenkant. Comfort is een belangrijk thema geweest bij de productontwikkeling. Zo heeft de helm het Safe-T Upsilon retentiesysteem dat de helm stabiel op zijn plaats houdt tijdens de ritten. Daarnaast zit er rond de hele helm een zachte hoofdband. Die voorkomt ongewenste drukpunten op de schedel. De verticale afstelling biedt een individuele pasvorm.

Comfort

De voorkant van de helm heeft bredere en langere ventilatieopeningen. Die moeten de luchtdoorstroming verbeteren en vergemakkelijken het klemmen van een zonnebril zodra je die niet op hebt. De ventilatieopeningen aan de voorkant werken samen met de interne luchtkanalen en de NACA-ventilatieopening. Dit om het hoofd wanneer nodig verkoeling te bieden.

Ook zonder MIPS

De nieuwe MET Rivale MIPS, tevens een fractie aerodynamischer dan zijn voorganger, weegt 250 gram in maat M. Hij heeft een adviesprijs van 150 euro en is naar verwachting halverwege oktober op de markt verkrijgbaar. Er is ook nog een MET Rivale zonder MIPS-technologie. Deze weegt 230 gram en heeft een adviesprijs van 130 euro.