Deel dit artikel:

Met dit slimme kastje verandert je fiets in een connected bike

Iedere fiets kan voortaan heel simpel ‘omgebouwd’ worden tot een connected bike. De Canadese startup SmartHalo Technologies Inc. komt namelijk met de SmartHalo. Je plaats dit apparaatje op je stuur en vervolgens doe je je voordeel met de vele mogelijkheden.

De SmartHalo is een klein, rond apparaat voor op je fietsstuur. Eenmaal bevestigd toont hij onder meer de snelste weg naar een bestemming, biedt hij licht in het donker, helpt hij om veilig aan te komen en beschermt hij de fiets tegen diefstal. Er is namelijk een alarmsysteem geïntegreerd. Volgens de fabrikant past het kleinood op elk stuur.

Het Canadese apparaat moet bijdragen aan het veilige, fietsvriendelijke verkeersklimaat van steden en andere plaatsen. De SmartHalo geeft namelijk signalen af die je kunt horen en zien. Fietsers kunnen hun smartphone gewoon in de broekzak laten zitten. De SmartHalo is via bluetooth te koppelen aan een app op de smartphone (iPhone/ Android).

SmartHalo Technologies Inc. is een urban mobility technology bedrijf. Het is voortgekomen uit een succesvolle Kickstarter-campagne en pre-sale campagne. Inmiddels zijn er meer dan 10.000 SmartHalo’s verstrekt aan klanten in ruim 70 landen. Het bedrijf breidt nu verder uit. SmartHalo is te verkrijgen via SmartHalo.bike, Apple.com en in de Apple Store (adviesprijs: 169 euro).