Deel dit artikel:

Merida sleept Design & Innovation Award binnen met Scultura Team

Merida heeft opnieuw een Design & Innovation Award te pakken. Ditmaal schoot het fietsmerk raak met de vijfde generatie van de Scultura Team, zo is vandaag bekend geworden.

De Design & Innovation Awards staan in de fietsindustrie bekend als prestigieuze prijzen die jaarlijks worden uitgereikt. De jury bestaat uit dertig ervaren journalisten, testrijders en andere experts uit de fietswereld. Zij testen alle inzendingen voor de awards gedurende twee weken en bespreken de bevindingen. Op basis daarvan komen weloverwogen eindoordelen tot stand. Voor het vierde jaar werden deze tests uitgevoerd in de regio rond San Viglio en Kronplatz in Süd-Tirol (Italië). 

“Merida is met de vijfde generatie Scultura Team tot de limiet gegaan van wat technisch mogelijk is om een volbloed racemachine te creëren. De fiets schittert door raceprestaties en topsnelheid in alle omstandigheden. De cleane look van het frame en de volledige integratie van de kabels in de one-piece cockpit zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zorgen ook voor een geoptimaliseerde stroomlijn. Bovendien is de cockpit verrassend comfortabel”, schrijft de jury.

“De afmontage van de Scultura Team laat met de nieuwe Dura-Ace Di2-groep en dubbelzijdige powermeter weinig te wensen over, tegen een redelijke prijs. Ondanks zijn dominante racegenen is de Scultura Team verrassend comfortabel en veelzijdig. Het frame is zelfs geschikt voor banden tot en met 700 x 30C. Het gebalanceerde stuurgedrag zit perfect op de sweet spot tussen wendbaarheid en stabiliteit. Professionals kunnen profiteren van de stabiliteit en efficiëntie, terwijl de gewone fietser profiteert van een voorspelbaar rijgedrag wat veel vertrouwen geeft.”