Deel dit artikel:

Megmeister zet in op performance en duurzaamheid bij herfst- en winterkleding

De seizoenswisseling is in volle gang. Megmeister is voorbereid op de natte en gure maanden met de nieuwe herfst- en wintercollectie. Deze bestaat uit broeken, tights, baselayers, shirts en jassen.

Megmeister is een Nederlands fietsmerk dat is opgericht door Jos en Vanessa Ruiterman met een duidelijk doel: de best denkbare performancekleding maken en tegelijkertijd de impact op de planeet verkleinen. In 2021 ontwikkelde Megmeister samen met Adidas Terrex een gloednieuwe eco-merino baselayer met herwonnen garens. Dit ondershirt, voor 96 procent biologisch afbreekbaar, bleek de doorbraak van Megmeister als duurzaam high-performance kledingmerk.

Voor alle omstandigheden

Megmeister ontwerpt producten vanaf de basis om de pasvorm, de functionaliteit en het comfort te verbeteren. Ook bij de nieuwste herfst- en wintercollectie is dat het geval geweest. Enkele kenmerken en highlights binnen de nieuwe collectie zijn het PAD-systeem in de bib-shorts, het lage gewicht van de naadloze Drynamo-baselayers en de Nuyarn-merinoshirts.

Jos Ruiterman, oprichter van Megmeister: “Lang niet alle stoffen zijn geschikt als je wilt presteren in de herfst en winter, dus hebben we onze stoffen vanaf de basis ontworpen. We zijn er enorm trots op dat Megmeister-producten, van onze unieke bib-short zemen tot onze eigen baselayerstof, ultiem comfort bieden onder alle omstandigheden. Dit is de basis van uitstekende prestaties.”

Drynamo

Drynamo is gemaakt van technische garens en toegepast in de baselayers. Megmeister claimt de laagste thermische geleidbaarheid van alle vezels, waardoor Drynamo voor een hoge mate van isolatie zorgt. Daarnaast verbeteren mesh zones het ademend vermogen. Drynamo is niet alleen licht, maar ook sterk. Bij het aan- en uittrekken is het materiaal volgens Megmeister bestand tegen slijtage. De baselayers van Drynamo zijn geweven uit één stuk.

Nuyarn

De Nuyarn-technologie in de shirts zorgt ervoor dat wol in de stof zo natuurlijk mogelijk presteert. Met behulp van een spintechnologie die de prestatiekenmerken van wolvezels waarborgt, worden producten van natuurlijke vezels gemaakt die volgens Megmeister beter presteren dan synthetische vezels. Dat geldt ook voor extreme omstandigheden.

Impact

Duurzaamheid is een belangrijke pijler van Megmeister. In alle kleding maakt het merk duurzame keuzes. De Eco Merino kledingstukken, bijvoorbeeld, zijn vervaardig met 96 procent biologisch afbreekbaar. Een ander voorbeeld: het breiproces bij Drynamo vermindert de hoeveelheid materiaalafval met 30 procent.