Deel dit artikel:

Maximale kracht op de pedalen met superzool

Met een ultieme jump reed Oliver Naesen zich vorige week in de Belgische kampioenstrui. Eén van de hulpmiddelen die hem wellicht net dat beetje meer gaf: Solestar. Graag stellen we het wielerkleinood aan je voor.

Zeker in het profpeloton wordt er vaak over marginal gains gesproken. Op allerlei punten proberen renners kleine voordelen te behalen ten opzichte van de concurrentie. Solestar is zo’n product dat je voorsprong geeft op de rest. Deze schoenzool brengt elk voettype in een neutrale positie en zorgt er bijgevolg voor dat je een rechte pedaalbeweging maakt. Dat is belangrijk, want niet zelden heeft een renner een afwijking: de knie helt bijvoorbeeld iets naar binnen of buiten tijdens de pedaalbeweging. De Solestar corrigeert die afwijking met als resultaat een lagere blessuregevoeligheid.

En dat is nog niet het voornaamste. De zolen, gemaakt van carbon of van glasvezel, zijn buitengewoon stijf. Ze kapselen de voet in, van de hiel tot aan de bal van de voet. De Solestar bundelt alle krachten en brengt deze gecentreerd over op een centraal punt ter hoogte van je schoenplaatje. Je geniet zo maximale krachtoverbrenging, er gaat nauwelijks energie verloren. De stijve zool van carbon heet Solestar Black en de versie met glasvezel Solestar Kontrol. Dan is er ook nog eentje met soepel glasvezel, de Tour. Deze is bedoeld voor recreatieve fietsers die er ook mee willen wandelen.

Voor alle fietsers
De Solestar werd jaren geleden ontwikkeld door de Duitse sportwetenschapper Oliver Elsenbach. Hij introduceerde het ‘kleine wondermiddel’ in eerste instantie bij een aantal profs. Die raakten overtuigd. In het verleden reden onder meer Fabian Cancellara en de gebroeders Schleck er al mee. Vandaag de dag hebben onder meer Wout Van Aert, Pauline Ferrand-Prévot, André Greipel, Rick Zabel, Tiesj Benoot, Theo Bos en Oliver Naesen een Solestar in hun schoen. Deze lijst aan toppers in de wielerwereld breidt zich trouwens nog dagelijks uit door mond-aan-mondreclame van enthousiaste Solestar-gebruikers.

Ook steeds meer niet-profs ontdekken de voordelen van de innovatieve zool. Bij de mannen uit het profpeloton wordt de Solestar soms helemaal op maat gemaakt voor een nog beter resultaat, maar de praktijk leert dat de meesten prima af zijn met een standaard versie. 95 procent van de niet-profs is geholpen met een neutrale zool.

  • Check de website www.solestar.de of ga naar je wielerspeciaalzaak of bikefitter en vraag ernaar! Voor verdere info kun je een e-mail sturen naar: customer@actionsports.be. De mensen van Action Sports helpen je graag verder naar een verdeelpunt in de buurt!