Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Maserati’s e-bike: net zo flitsend als de auto?

Dat automerken een eigen fiets lanceren, is niet nieuw. Maar toch blijven het telkens weer opvallende, exclusieve verschijningen die een vermelding meer dan waard zijn. Maserati presenteert volgende week tijdens Eurobike haar eerste elektrische fiets.

Het wereldberoemde Italiaanse automerk heeft een elektrische fiets ontworpen die vooral gemaakt is voor sportieve e-bikers en forensen die vlotjes naar kantoor willen. In het frameontwerp is het sportieve DNA dat we van de auto’s van Maserati kennen duidelijk terug te zien. De motorsystemen zijn fraai in het frame weggewerkt, zodat het geheel mooi smoelt.

Heel veel details kennen we nog niet. Die volgen wellicht tijdens Eurobike in Zuid-Duitsland. Op foto’s op Facebook zien we dat de e-bike is uitgerust met een SRAM Force-groep. De snelheid blijft beperkt tot 25 kilometer per uur. Bij Maserati hebben ze ervoor gekozen om de e-bike te laten maken in Denemarken, bij Diavelo (Protanium BV) om precies te zijn. Op de stand van die partij is de elektrische Maserati volgende week te zien.