Deel dit artikel:

Mart Smeets presenteert nieuw Tour-boek

Televisie-icoon blikt terug op zijn 42 jaar in de Tour de France.

De Nederlandse televisie-icoon Mart Smeets zwaaide na de Amstel Gold Race af als wielercommentator bij de NOS. Hij draaide van 1973 tot en met 2015 als wielerjournalist mee in het circus van de Tour de France. Met tweeënveertig kruisjes achter zijn naam nam hij afscheid. In Aan de meet blikt Smeets nog één keer terug op het jaarlijkse sportspektakel in juli. 

In Aan de meet beschrijft Smeets de meest gedenkwaardige ontmoetingen in bijna een halve eeuw Tour. Eddy Merckx, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Steven Rooks, Gerrie Knetemann, Jacques Anquetil, Jan Ullrich en Lance Armstrong zijn slechts een paar voorbeelden van de wielrenners die hij van dichtbij meemaakte. Hij voelde vriendschap en affiniteit, respect voor de prestaties, verwondering over het leven in deze vreemde zeepbel, afkeer van de bijna constante reeks leugens; al deze gevoelens komen terug in dit boek.

Tweeënveertig jaar Tour de France leverde een verzameling mooie, verrassende, soms wrede, maar altijd waargebeurde verhalen op. Het boek Aan de meet, goed voor 320 pagina’s leesplezier, is vanaf 19 mei verkrijgbaar. De paperback kost 16,50 euro en het eBook 8,99 euro. 

 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE