Deel dit artikel:

Maak je fiets elektrisch binnen één minuut

De motor versnelt moeiteloos in zes seconden naar 30 kilometer per uur.

Is een elektrische fiets te prijzig? Dan is het GeoOrbital-wiel misschien een uitkomst voor je. Hiermee maakt het bedrijfje GeoOrbital het mogelijk om een klassieke fiets in een mum van tijd om te bouwen tot e-bike. Volgens de mensen achter GeoOrbital is dit wiel binnen een minuut op je fiets bevestigd. Het gaat om een project dat nu op Kickstarter staat.

GeoOrbital Wheel is een revolutionair initiatief. Je haalt het huidige wiel eruit en zet de GeoOrbital daarvoor in de plaats. Je schakelt de unit in en bent gereed om te vertrekken. Het wiel is anders an alle andere: je ziet geen spaken en naaf, alleen een batterij met motor. Een dripotig stuk aluminium houdt alles op zijn plek. En er is nog iets leuks aan de hand met het wiel: het heeft een band die is gemaakt van High Density Foam. Daarmee is het volgens de bedenkers onmogelijk om lek te rijden.

Er zijn sinds november 2014 al heel wat prototypes de revue gepasseerd. Nu heeft GeoOrbital Wheel dan eindelijk zijn gewenste vorm gekregen, stellen de makers. De motor levert 500 watt en versnelt moeiteloos in zes seconden naar 30 kilometer per uur. Er zijn twee varianten in omloop: een kleinere van 26 inch en een grotere van 28-29 inch. Het wiel is volgens de initiatiefnemers geschikt voor bijna alle fietsen met velgremmen. Het kleine model laad je op in drie uur, het grotere in vier uur.

Nadelig is waarschijnlijk het toch wel hoge gewicht. De 26-inch-versie weegt 7,7 kilogram en de grotere uitvoering is goed voor meer dan 9 kilogram. Dit zul je ongetwijfeld merken als je ermee gaat fietsen. Wie GeoOrbital Wheel een verrijking vindt kan hem bestellen via Kickstarter. Je bent er zo’n 600 euro voor kwijt (na de Kickstarter-fase gaat de prijs omhoog). Volgens de berichtgeving mag je het wiel na bestelling in november in huis verwachten. 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE