Deel dit artikel:

Maak de keuze tussen twee prachtige Coppa Grinta!’s op zaterdag 20 augustus

Midden augustus is het druk op de kalender van Coppa Grinta! Na de Hellingenroute Heuvelland op zondag 14 oktober resten er nog vier toertochten met het prestigieuze label van Coppa Grinta!. Op zaterdag 20 augustus gaat het zelfs zo hard, dat twee van de Coppa Grinta!’s op dezelfde dag worden gereden. Het kan de ultieme uitdaging zijn voor de wielerliefhebber om ze te combineren, maar ook elk op zich vormen ze beiden al een flinke uitdaging.

Belgian Cycling Ride

Voor de liefhebbers van het Belgische wielrennen die graag een verassende regio willen doorkruisen en ontdekken, is de beste match de Belgian Cycling Ride. Vanuit het hoofdkantoor van Belgian Cycling in Tubeke voert de rit door een verrassend en ongekend stukje Waals-Brabant. De regio biedt een rustig, autoluw en golvend landschap met onverwacht uitdagende klimmetjes. Een rit met een tricolore randje, op en rond de taalgrens.

Voor de prijs van 5 euro voor leden van Cycling Vlaanderen en 7 euro voor niet-leden, biedt de organisatie de keuze aan uit drie afstanden: 50 km, 75km of 115 km. Inschrijven kan ter plaatse op 20 augustus aan het startadres (Rue de Bruxelles 482, Tubize).

Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour

Eveneens in het zuidelijke landsgedeelte staat op zaterdag 20 augustus de Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour gepland. Je leest het goed, deze Coppa Grinta! is een ode aan Andrea ‘Il Gladiatore’ Tafi, de ex- winnaar van oa. De Ronde, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije.

Starten en aankomen gebeurt in Grâce-Hollogne, een buurgemeente van Luik, waarna de tocht je over de hellingen van de Condroz brengt. Er is te kiezen uit drie verschillende afstanden (62, 94 en 122km) en vertrekken kan tussen 8 en 9u30. Voor de superfans is er ook een groepsrit met Andrea Tafi himself, die om 9u vertrekt.

Vooraf inschrijven kan op de website voor 8 euro, ter plaatse inschrijven is ook nog mogelijk voor 10 euro. Mooi meegenomen: elke deelnemer kan bij haar of zijn inschrijving rekenen op een goodiebag met producten van Mapei!

Coppa Grinta!

De Belgian Cycling Ride en de Mapei – Andrea Tafi Cycling Tour maken deel uit van de Coppa Grinta!, een reeks van elf toertochten die zich onderscheiden door hun aantrekkelijke parcoursen, uitgebreide bevoorradingen, hartelijke gastvrijheid en perfecte accommodaties om veel fietsers te ontvangen. De elf Coppa Grinta!-tochten van 2022 zijn gespreid over het hele land en over het ganse fietsjaar.

Meer weten over de Coppa Grinta!? Klik hier.