Deel dit artikel:

Lurra: de nieuwe hardtail van Liv

Liv lanceert met de Lurra-serie een nieuwe aluminium hardtail mountainbike voor vrouwen. De Lurra, uitgerust met 29 inch wielen, is bedoeld voor prestatiegerichte trailrijders.

Het frame van ALUXX SL-Grade aluminium voorziet in een steile zitbuishoek en moet ervoor zorgen dat je meer profijt haalt uit je kracht tijdens beklimmingen en op vlakke stukken. Kortom, er is meer efficiëntie. Een balhoofdhoek van 66 graden is prettig voor steile afdalingen, terwijl de liggende achtervorken van 438 millimeter stabiliteit en een speels gevoel brengen.

Betrouwbaarheid

Wacht er oneffen terrein, dan doet de voorvering (130 millimeter) zijn werk, evenals de brede, tubeless banden. Deze bieden de nodige tractie zodra er wortels en stenen overwonnen moeten worden. De dropper seatpost maakt het gemakkelijk om het zadel op specifieke momenten te verlagen voor meer controle.

Montagepunten

De Lurra is uitgerust met bevestigingen voor twee bidonhouders. Aan de onderkant van de bovenbuis zitten extra montagepunten voor een kleine tas, je kunt er bijvoorbeeld gereedschap in opbergen. Interne kabelgeleiding maakt het geheel net wat fraaier. De Lurra 2 is beschikbaar vanaf dit voorjaar. Een retailprijs is ons niet bekend.

Gerelateerde artikels