Deel dit artikel:

Lucien Van Impe viert 40ste Tour-verjaardag in de Alpen

Van Impe is van de partij bij Climbing for Life (18 tot en met 20 augustus).

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Lucien Van Impe de Ronde van Frankrijk won. Hij legde de basis voor zijn eindzege op de flanken van Alpe d’Huez. Lucien Van Impe is er deze zomer bij op Climbing for Life – Les 2 Alpes. De opbrengsten van dit evenement gaan naar de strijd tegen diabetes. Inschrijven voor Climbing for Life – Les 2 Alpes kan nog tot en met 1 augustus.

Meer dan 2.000 Belgische fietsers en lopers zakken medio agustus af naar de Franse Alpen voor Climbing for Life – Les 2 Alpes (van 18 tot en met 20 augustus). Eén van hen is niemand minder dan Lucien Van Impe. De laatste Belgische Tourwinnaar is de perfecte gids voor al deze sportievelingen. Van Impe kent de streek rond Les 2 Alpes als zijn broekzak en Alpe d’Huez mag gerust ‘zijn’ berg genoemd worden. Het was immers op deze mythische col dat Lucien in 1976 de gele trui veroverde.

Climbing for Life – Les 2 Alpes biedt veel meer dan enkel de 21 haarspeldbochten van Alpe d’Huez. Met toertochten van 50 kilometer, 66 kilometer en voor de diehards een tocht van 164 kilometer met 4.200 hoogtemeters is er voor elk wat wils. Cols die op het menu staan naast Alpe d’Huez zijn onder andere de Col de la Bérarde, de Col de Sarenne en uiteraard ook de beklimming naar Les 2 Alpes zelf. En voor wie liever loopt dan fietst is er een trailrun van 15 kilometer op de flanken van Alpe d’Huez uitgetekend.

Anderhalve maand voor Climbing for Life – Les 2 Alpes, van 30 juni tot en met 2 juli, biedt de organisatie nog een ander fietsevenement van formaat. Dan is er namelijk Climbing for Life – Col du Galibier. Ook de Galibier is een prachtige beklimming voor echte klimgeiten… en ook een typische Lucien Van Impe-col dus. De voet van de Galibier is trouwens ook de klim waar Cimbing for Life het levenslicht zag. Inschrijven voor Climbing for Life – Col du Galibier kan nog tot en met 13 juni. Met je deelname ondersteun je projecten rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen.