Deel dit artikel:

Look sponsort fixed gear team

Prachtige baanfiets voor Team Look Criterium.

Fixie bikes, dat zijn die racefietsen zonder versnelling en zonder remmen. En ook daar worden wedstrijden voor georganiseerd. Natuurlijk. Voor wie het nog niet wist: er bestaan al heuse competities. Op ‘worldcup’-niveau zijn dat de Redhook-criteriums (in Brooklyn, Londen, Barcelona en Milaan), op Europees niveau wordt er gekoerst in Keulen, Berlijn, Rotterdam en Hamburg. En dan zijn er nog losse wedstrijden, onder andere in Dijon en in Bangkok.

Een hele lijst, en laten we nu juist alle koersen hebben opgesomd waar het nieuw gevormde Team Look Criterium aan gaat deelnemen de komende maanden.

De Franse carbonspecialist en framebouwer Look sponsort 3 jonge talenten op de fietsen zonder remmen en wil op die manier een hip imago promoten. Ook merken als Mavic, Deda, San Marco en Nike Vision ondersteunen het team.

Look gooit alle remmen overboord door de hipsters te voorzien van Look AL 464P baanfietsen met Kéo 2 Max pedalen. De bikes zien er fantastisch uit, zie de foto’s en oordeel zelf.

Mavic gooit speciale prototype wielen in de strijd en Nike Vision levert de brillen.

En wie zijn dan wel de atleten die de wereld gaan rondreizen? (Nog) Onbekende namen voor ons, maar niet in de scène. Thibaud Lhenry, wereldkampioen fixie in 2014, en zijn broer Félix, beiden uit Frankrijk en daarnaast Francois Février, een… Engelsman.

Gerelateerde artikels