Deel dit artikel:

Look 675: ‘Een aanvallend roofdier’

Online lezers delen hun rij-ervaringen met Look.

We vroegen onze volgers met een fiets van Look naar hun gebruikservaringen. Eén van hen die reageerde was Rob Pala uit het Nederlandse Tegelen. Hij schreef een review over zijn Look 675. “De agressieve houding op deze fiets bevalt me zeer.”

rob-pala-1.JPG

“”Het onderhoud doe ik altijd zelf. Als je bijvoorbeeld het balhoofd uit elkaar haalt, dan zie je een echt stuk vakmanschap””

“De fiets heb ik nu 1 jaar. Ik gebruik hem hoofdzakelijk voor recreatie. Zo nu en dan wordt ze ook voor wedstrijden ingezet op diverse disciplines: baanwedstrijden en amateurkoersen.

Hetgeen mij erg bevalt is de compacte, agressieve houding die je aanneemt. Je voelt je tegelijkertijd erg comfortabel, ook op lange ritten. Wat mij echt opvalt in vergelijking met al mijn andere fietsen is het superscherpe sturen, de manier waarop je de bochten kunt aansnijden. Dit is een gevoel dat je echt ervaren moet. Het schakelen verloopt direct door het Di2-systeem, elke keer schakelen is raak.

Het onderhoud doe ik altijd zelf. Als je bijvoorbeeld het balhoofd uit elkaar haalt, dan zie je een echt stuk vakmanschap. Dit is niet te vergelijken met andere fietsen. Alles is net wat complexer maar prachtig geconstrueerd.

rob-pala-2.JPG

Afgelopen jaar ben ik met deze fiets meerdere malen in Zuid-Limburg (Nederland) en België geweest. Vaak heb ik de Limburgse heuvels met deze Look bedwongen. Het waren zowel toertochten als ritten op eigen gelegenheid. Tevens is de fiets meegegaan op vakantie in Cesenatico, de geboorteplaats van Marco Pantani. Ik heb er il Carpegna mee bedwongen.

Volgend jaar gaat de fiets mee naar Lenk in Zwitserland. Daar gaan we met de fietsclub een weekje fietsen. De Grosse Scheidegg en de Jaunpass staan op het programma. Ook ga ik er volgend jaar zomer mee de Stelvio op.

Ik weet zeker dat de ritten met mijn Look fantastisch zullen worden. Je mag ermee gezien worden. Het is een machtig mooie fiets met een look van een aanvallend roofdier. De lijnen van het frame zijn uniek, one off a kind!”

rob-pala-3.JPG

De specs:

–        Look 675
–        Kleur: carbon black met fluegele accenten
–        Full carbon (frame, zadel, zadelpen, stuur)
–        Gewicht (inclusief batterij en bdionhouders): 7,2 kilogram
–        Ultegra Di2 11Speed
–        Mavic Cosmic carbon SLR wielen
–        Mavic banden
–        Time Expresso pedalen