Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Les Facteurs biedt designvolle fietsattributen aan

Stijlvol op de fiets via nieuwe webshop

Pedaalridders die hun fiets willen pimpen met hoogwaardig en hoofdzakelijk buitenlands design kunnen sinds 1 december terecht op www.lesfacteurs.be. De site is het geesteskind van Zonhovenaar Wouter Van den Born (35) uit Zonhoven.

Van den Born hoopt mensen te inspireren en te motiveren om vaker de fiets te nemen. “Met mooie accessoires en een leuke uitrusting is er alvast een excuus minder om dat niet te doen”, zegt hij.

De knappe site – voorlopig enkel nog in het Engels – maakt een onderscheid tussen accessoires en lifestyle. “Het gaat om alles wat je aan een fiets hangt en alles wat je erop draagt met soms een knipoog naar de koers,” beschrijft de fietsliefhebber Van den Born.

Het assortiment is niet in de reguliere fietswinkel verkrijgbaar. “Lesfacteurs.be verzamelt een met zorg geselecteerd aanbod.” Daarbij zit onder meer Deens design in de vorm van een stuur met bijhorend houder, kwaliteitsrugzakken ontworpen door een Tjechisch architectenkoppel, een fietsrek van Spaanse makelij en stijlvolle drankhouders uit de VS. “Aan dat laatste hangt een speciaal verhaal. Ze zijn van het merk MIIR uit Seattle. Vijf procent van de opbrengst schenkt het bedrijf aan een goed doel. Knap toch?” Lesfacteurs.be is de enige aanbieder hiervan in België.

Fietspendelaars
“Ik hoop mensen te inspireren om te fietsen,” gaat Van den Born verder. “Zeker nu we steeds meer in de files staan en het openbaar vervoer niet altijd is aangepast aan onze noden. Het object waar we ons perfect mee kunnen verplaatsen, zonder ons zorgen te maken over uitlaatgassen, brandstof of het zoeken naar een parkeerplaats is dan toch de fiets. Voor elk excuus wil lesfacteurs.be een alternatief aanbieden. Het regent. Het is donker. Mijn fiets ziet er niet uit. Ik ben bang dat ze hem gaan stelen …  Met het aanbod op de webshop dat nog verdere uitbreiding krijgt, wil ik vooral de zogenaamde fietspendelaars zo goed mogelijk uitrusten.”

Op de foto: niet enkel een superstrakke designfiets, maar ook de Wicker rugzak van Braasi Industry. (RVS)

Foto’s: Mies Cosemans