Deel dit artikel:

Leef je uit op de Stelvio, Mortirolo en Gavia in strijd tegen ALS

Gella Vandecaveye en Niels Albert zijn sportief ambassadeurs van het event.

Dat ALS een vreselijke ziekte is hoeft niet meer gezegd. De meeste mensen kennen intussen deze ongeneeslijke aandoening. Dat is wellicht vooral door de grote hoeveelheden ijswater die vorig jaar tijdens de ‘Ice Bucket Challenge’ over bekende en minder bekende mensen werden gegooid. Dit om geld in te zamelen in de strijd tegen ALS.

Om actueel onderzoek verder te ondersteunen en nieuwe onderzoeksprojecten mee mogelijk te maken, houdt de Vlaamse vzw Een hart voor ALS dit jaar voor het eerst de Ortler Mountain Challenge for ALS, een internationaal sportief event dat zich richt tot wielerfanaten, trailrunners en stevige wandelaars. Het event vindt plaats op 7, 8 en 9 juli in het Italiaanse Sulden am Ortler (Solda), Stelvio National Park.

De organisatie biedt drie uitdagingen en één familiewandeling. Deelnemers kiezen of ze deelnemen aan één, twee of drie van de activiteiten.

  • 7 en 8 juli zijn voorbehouden voor de fietsers. Zij kunnen op donderdag naar hartenlust de Stelvio (70 kilometer) beklimmen en voor de echte fanaten komt vrijdag de combo Mortirolo/Gavia aan de beurt (100 kilometer). Voor de kenners zijn dit legendarische cols uit de Giro
  • Op 9 juli is er de Ortler Ronda Classic Trailrun, 22 kilometer lang, voor trailrunners, geoefende lopers en stevige wandelaars
  • Daarnaast is er, eveneens op 9 juli, de 7,5 kilometer lange Ortler Family Track voor minder doorwinterde lopers en wandelaars.

Een hart voor ALS vzw plant ieder jaar, tijdens het tweede weekend van juli, een vervolgeditie, zodat de Ortler Mountain Challenge uitgroeit tot een jaarlijks treffen van wielrenners, lopers en bergwandelaars. Tevens worden er aantrekkelijke verblijfsformules aangeboden in aanloop naar en tijdens het event. Info over de Ortler Mountain Challenge for ALS, de inschrijving en de accommodatie is online te vinden.

Gella Vandecaveye en Niels Albert zijn als sportief ambassadeurs verbonden aan het evenement. Zij zullen zich respectievelijk als meter en peter inzetten voor de Ortler Mountain Challenge.