Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lazer roept helmen terug; kinbandje kan in uitzonderlijke gevallen loslaten

Lazer komt met een terugroepactie voor vier van haar helmen: Blade, Magma, Elle en Jade. Wie zo’n helm heeft, kan deze terugbrengen naar de winkel. Daar wordt de helm ingeruild voor een nieuw, deugdelijk exemplaar. Lazer excuseert zich voor het ongemak.

Lazer heeft geconstateerd dat bepaalde fietshelmen van het type Blade (foto hieronder), Magma, Elle en Jade, verkocht vanaf januari 2015, in sommige gevallen niet door de roll-off -test komen. Dat is wel vereist volgens de CE-normen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat het kinbandje van de helm bij een val loslaat. Dit probleem doet zich voor bij alle maten van de hieronder genoemde CE-helmen.

Tot nu toe zijn er bij Lazer geen incidenten bekend. De fabrikant beschouwt het veiligheidsrisico als zeer laag. Maar omdat sommige producten niet voldoen aan de CE-normen, heeft Lazer vrijwillig besloten tot een terugroepactie van de betreffende helmen in de landen waar de roll-off -test verplicht is. Op de website van Lazer is informatie te vinden over de landen waar de norm van toepassing is.

Het gaat alleen om deze modellen

  • Blade: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
  • Elle: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M
  • Magma: identificatiecode LZB-08, CE-maten XS, S, M, L, XL
  • Jade: identificatiecode LZB-08, CE-maten S, M

De andere helmen van Lazer hebben dit probleem niet. De helmen waar het om gaat zijn verkocht in diverse kleuren. De naam van het model, de identificatiecode en de maat zijn te vinden op een witte sticker aan de binnenkant van de helm.

Wie zo’n helm heeft kan het beste snel mogelijk contact opnemen met de winkel waar de helm is aangeschaft. Je krijgt daar kosteloos een andere helm. De helm die ter vervanging wordt aangeboden, wordt verkocht onder de naam Blade+ en Magma+ en is voorzien van een nieuw kinbandje dat wel voldoet aan de norm. Deze helmen zijn CE gecertificeerd en hebben een code eindigend op “081” en “181”.

Consumenten die twijfelen of hun Lazer-helm onder de terugroepactie valt, wordt geadviseerd de helm te laten controleren bij hun dealer.

Gerelateerde artikels