Deel dit artikel:

Lazer KinetiCore komt in slank, betaalbaar ontwerp

Het assortiment van Lazer is uitgebreid met een nieuwe helm: de Tonic KinetiCore. Het is een betaalbaar model met de hoofdbeschermingstechnologie KinetiCore die het merk vorig jaar lanceerde.

Voor 69,99 euro ben je eigenaar van de Tonic KinetiCore. Wie zich eerder al heeft georiënteerd op de aanschaf van een nieuwe helm, weet dat een dergelijk bedrag in het betaalbare segment valt. Ondanks die relatief lage prijs krijg je heel wat mooie features in ruil. De helm met in-mold constructie beschikt bijvoorbeeld over 28 ventilatiegaten voor voldoende luchtstroming en verkoeling op warmere dagen.

De strak ogende Lazer-helm is praktisch ontworpen. Je kunt de bril eenvoudig wegsteken als je hem niet draagt dankzij geïntegreerde sleuven. Daarnaast is het mogelijk om een lampje aan de achterzijde te bevestigen voor extra veiligheid in het verkeer. Voor een comfortabele pasvorm moet het TurnSys-systeem zorgen. Je kunt de helm zo losser en strakker zetten en bovendien verticaal verstellen.

KinetiCore

Het allerbelangrijkste aan de helm is uiteraard de hoofdbescherming. KinetiCore, de technologie die Lazer eerder met veel tamtam lanceerde, is ingebouwd in de Tonic en moet daarvoor zorgen. Bij KinetiCore gaat het om zogeheten Controlled Crumple Zones, oftewel kreukelzones. Deze zorgt er bij een val voor dat de energie zo veel mogelijk in de helm blijft en de impact op het hoofd beperkt wordt. Bijkomend voordeel: KinetiCore maakt de helm lichter.

Zeven kleuren

De slank vormgegeven helm is beschikbaar in een zevental kleuren en vier maten: S, M, L en XL. In maat M weegt de Tonic KinetiCore 240 gram. De adviesprijs is zoals hiervoor aangegeven 69,99 euro.