Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lazer Genesis maakt comeback

Wie dit weekend naar de wereldkampioenschappen wielrennen in Yorkshire kijkt, zal op de hoofden van een aantal profs de nagelnieuwe Lazer Genesis opmerken. Lazer had vroeger al een Genesis in het gamma, maar het iconische model maakt nu zijn comeback als de lichtste Lazer helm ooit.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met 189 gram in maat Small hoort de Lazer Genesis bij de allerlichtste helmen van het moment. Lazer maakte een superlichte versie van het gepatenteerde Advanced Rollsys System dat de helm niet alleen qua omtrek aan je hoofd aanpast, maar de helm ook ‘in de hoogte’ correct op je hoofd plaatst. Dankzij de 22 ventilatiesleuven wordt je hoofd tijdens een fietstocht beter afgekoeld dan mocht je zonder helm fietsen. Optioneel kan je de Genesis van een Aeroshell voorzien (ook al een gepatenteerd Lazer accessoire) om de helm om te toveren tot een aerohelm of om hem wind- en waterdicht te maken voor gebruik op koude en natte dagen. De Lazer Genesis komt in de maten S – M – L en in een versie met en één zonder MIPS. Vanaf november ligt de Lazer Genesis in de winkels, voor de helm zonder MIPS betaal je 219,99 euro en de variant met MIPS zal twintig euro duurder zijn. Er is keuze uit de volgende kleuren: Titanium, Matte Black, Black Red, Flash Orange, Matte Blue, White Black, Flash Yellow.

Alle kleurversies zie je hieronder in de slideshow. Klik links op rechts op de foto om sneller door de foto’s te scrollen.