Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lazer breidt helmgamma uit met Sphere

Het assortiment van Lazer is een helm rijker: de Sphere. De fabrikant heeft hiermee een all-in-one-helm ontwikkeld die iedereen zou moeten passen, gelet op de maatvoering en kleurmogelijkheden.

De Sphere heeft een herkenbaar Lazer-design en is multi-inzetbaar. Het ontwerp is gebaseerd op de natuurlijke rijposities van de rijder. Wielrenners kantelen hun hoofd onderweg instinctief in een hoek van ongeveer 15 graden. De ventilatiekanalen van de Sphere zijn geoptimaliseerd om het hoofd in deze positie langer koel te houden.

Comfort

Comfort is een belangrijk aspect geweest bij de ontwikkeling. De Sphere is daarom uitgerust met het door Lazer gepatenteerde Advanced Rollsys-systeem met 360 graden retentie en een verticale aanpassing. Op die manier kunnen gebruikers de passing naar wens afstellen. Het retentiesysteem zit boven op de helm, wat achter ruimte geeft aan paardenstaarten en lang haar.

De onafhankelijke helmtestfaciliteit van Virginia Tech heeft de Sphere een veiligheidsscore van vijf punten gegeven. Eerder al kregen tien andere Lazer-helmen een gelijke beoordeling van vijf sterren. Lazer claimt met de Sphere een van de veiligste racehelmen op de markt te hebben gebracht.

De Sphere is compatibel met de Aeroshell. Die verbetert de aerodynamische prestaties en biedt fietsers een goede bescherming tijdens koude en winderige ritten. De Aeroshell maakt de Sphere geschikt voor gebruik gedurende het hele jaar.

Vier maten

De Sphere is verkrijgbaar in vier maten: S (52 – 56 centimeter), M (55 – 59 centimeter), L (58 – 61 centimeter) en XL (61 – 64 centimeter). Er zijn diverse kleuropties beschikbaar: zwart, wit, rood, blauw, groen/fluor geel en stripes. De XL-uitvoering is er enkel in zwart. De adviesprijs bedraagt 139,99 euro voor de Sphere zonder MIPS en 159,99 euro voor de variant met MIPS. In maat M weegt de helm (zonder MIPS) 260 gram.